Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoera, een mooie recensie!

Beoordeling nieuw boek van Jos Koets door NBD Biblion

Beoordeling nieuw boek van Jos Koets door NBD Biblion

Eind februari kon u in mijn blog Hoera eerste koopwoning lezen dat ik mijn zesde boek had uitgegeven. Het klinkt misschien raar, maar ik schrijf mijn boeken niet voor de verkoop. Natuurlijk kunnen mensen mijn boeken kopen en zal ik daar dan geld aan verdienen. Ik geef mijn boeken namelijk zelf uit en ik betaal dus zelf mijn boeken.

Hypothekenboek voor klanten

Hierdoor heb ik thuis een paar honderd boeken liggen om deze aan klanten weg te geven. Iedere klant die voor een hypotheekgesprek komt, ontvangt twee boeken. Het tweede exemplaar is namelijk weer om weg te geven aan iemand die ook een huis wil kopen. Ik wil namelijk voorkomen dat mensen een miskoop doen. Wie goed zijn huiswerk doet vooraf, kan dit namelijk voorkomen.

Recensie op NBD Biblion

Een goede recensie is altijd welkom. De NBD Biblion kwam vorige maand met de volgende recensie:

Bespreking van alle aspecten van het kopen van een woning. In het eerste hoofdstuk wordt nog kort gesproken over de voor- en nadelen van een huurwoning. Geregeld verschijnen er voorlichtende boeken over het kopen van een woning, maar dat is geen overbodige luxe. De voorwaarden van bank en fiscus veranderen geregeld en de voorlichting van deze organisaties is summier. Koets bespreekt het traject van het kopen (te snel gekocht, te weinig voorbereiding, onderhandelen enzovoort), de hypotheek (k.k., v.o.n., aflossen), hypotheekvormen (lineair, annuïteiten), verzekeringen, notaris, makelaar en arbeidsongeschiktheid. Zonder enige kennis over kopen, hypotheken, bank en belasting duizelt het je als aanstaande koper. Met de kennis in dit boek kun je vertrouwd de relatief gecompliceerde procedure van het kopen ingaan. Het boek van Koets geeft voldoende praktische informatie zonder onnodig al te diep in te gaan op de theorie. Het is toegankelijk en duidelijk en deze informatie is absoluut nodig voordat er tot kopen kan worden overgegaan.

Boek Jos Koets in bibliotheken in Nederland

Buiten bovenstaande recensie, werden er ook nog 80 boeken besteld voor de bibliotheken in Nederland. Iedereen die dus lid is van de bibliotheek kan nu mijn boek lezen. Hoe meer mensen het boek lezen, hoe meer mensen een betere beslissing kunnen nemen met betrekking tot het kopen van hun (eerste) koopwoning en het afsluiten van hun hypotheek. Het is natuurlijk een groot drama als iemand een miskoop doet of met een “slechte” hypotheek zit opgezadeld. Ik kan niet anders concluderen dat mijn zesde boek geslaagd is.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek