Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 28 mei 2018, 13:06 - Jos Koets
#huizenmarkt #hypotheek

Eind februari kon u in mijn blog Hoera eerste koopwoning lezen dat ik mijn zesde boek had uitgegeven. Het klinkt misschien raar, maar ik schrijf mijn boeken niet voor de verkoop. Natuurlijk kunnen mensen mijn boeken kopen en zal ik daar dan geld aan verdienen. Ik geef mijn boeken namelijk zelf uit en ik betaal dus zelf mijn boeken.

Hypothekenboek voor klanten

Hierdoor heb ik thuis een paar honderd boeken liggen om deze aan klanten weg te geven. Iedere klant die voor een hypotheekgesprek komt, ontvangt twee boeken. Het tweede exemplaar is namelijk weer om weg te geven aan iemand die ook een huis wil kopen. Ik wil namelijk voorkomen dat mensen een miskoop doen. Wie goed zijn huiswerk doet vooraf, kan dit namelijk voorkomen.

Recensie op NBD Biblion

Een goede recensie is altijd welkom. De NBD Biblion kwam vorige maand met de volgende recensie:

Bespreking van alle aspecten van het kopen van een woning. In het eerste hoofdstuk wordt nog kort gesproken over de voor- en nadelen van een huurwoning. Geregeld verschijnen er voorlichtende boeken over het kopen van een woning, maar dat is geen overbodige luxe. De voorwaarden van bank en fiscus veranderen geregeld en de voorlichting van deze organisaties is summier. Koets bespreekt het traject van het kopen (te snel gekocht, te weinig voorbereiding, onderhandelen enzovoort), de hypotheek (k.k., v.o.n., aflossen), hypotheekvormen (lineair, annuïteiten), verzekeringen, notaris, makelaar en arbeidsongeschiktheid. Zonder enige kennis over kopen, hypotheken, bank en belasting duizelt het je als aanstaande koper. Met de kennis in dit boek kun je vertrouwd de relatief gecompliceerde procedure van het kopen ingaan. Het boek van Koets geeft voldoende praktische informatie zonder onnodig al te diep in te gaan op de theorie. Het is toegankelijk en duidelijk en deze informatie is absoluut nodig voordat er tot kopen kan worden overgegaan.

Boek Jos Koets in bibliotheken in Nederland

Buiten bovenstaande recensie, werden er ook nog 80 boeken besteld voor de bibliotheken in Nederland. Iedereen die dus lid is van de bibliotheek kan nu mijn boek lezen. Hoe meer mensen het boek lezen, hoe meer mensen een betere beslissing kunnen nemen met betrekking tot het kopen van hun (eerste) koopwoning en het afsluiten van hun hypotheek. Het is natuurlijk een groot drama als iemand een miskoop doet of met een “slechte” hypotheek zit opgezadeld. Ik kan niet anders concluderen dat mijn zesde boek geslaagd is.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.