Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Wijzer in geldzaken door meer GeldKennis

41% vindt het regelen van geldzaken makkelijker geworden

41% vindt het regelen van geldzaken makkelijker geworden

Het blijft intrigerend hoe verschillende media hetzelfde nieuws op een hele andere manier kunnen brengen. Gisteren kopte de Telegraaf met ‘Mensen hebben meer moeite met geldzaken‘, terwijl NU.nl dit onderwerp bracht met de kop ‘Meerderheid vind geldzaken niet ingewikkelder geworden‘. Dan denk ik dus… wat is nou waar?

Mensen…. één op de vijf…. 18%

Het blijkt te gaan om één op de vijf die het regelen van geldzaken moeilijker vindt dan 10 jaar geleden. Tja, één op de vijf, dat zijn ook mensen – je zou denken 20%, maar het gaat om 18%. Creatief rekenen noem ik dat van De Telegraaf, voor een kop die ik op z’n zachtst gezegd twijfelachtig vind.

41% zegt juist makkelijker

De meerderheid vindt dat dus helemaal niet. Sterker nog: 41% vindt het regelen van geldzaken makkelijker geworden, terwijl de rest vindt dat de situatie gelijk gebleven is. Allemaal cijfers uit een onderzoek van Wijzer in Geldzaken.

Wat is moeilijker?

  • 44% zegt dat het moeilijker is geworden om rond  te komen
  • 39% zegt dat financiële producten ingewikkelder zijn geworden
  • 36% vindt het lastiger om overzicht te houden
  • 35% geeft aan dat de eigen situatie complexer is geworden

Wat maakt het makkelijker?

  • 80% van deze groep geeft als reden dat er meer online geregeld kan worden
  • 38% vindt het fijn dat er minder vaak betaald wordt met contant geld
  • 37% bezit nu meer kennis van geldzaken dan 10 jaar geleden

Wijzer in geldzaken

 Bij Wijzer in Geldzaken leggen ze zelf trouwens ook de nadruk op de groep die het allemaal moeilijker vindt. Dat is natuurlijk niet zo gek. Het platform is er om mensen …ehh… wijzer in geldzaken te maken. Dus voor hen ligt de uitdaging in de mensen die het niet snappen allemaal. Ze bestaan 10 jaar, dus is het interessant om te weten wat er met de financiële kennis en vaardigheden gebeurd is in die periode.

GeldKennis

Grappig – het was ook 2008 dat ik ooit startte met mijn bedrijf GeldKennis. Met zo’n beetje hetzelfde streven als Wijzer in Geldzaken, maar dan in het klein: mensen wijzer maken over sparen, lenen, hypotheken enzo door erover te gaan schrijven als zzp’er. Met als opdrachtgever onder andere HomeFinance, waar ik later in loondienst verderging. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel webpagina’s en artikelen ik geschreven heb in de afgelopen 10 jaar. Echt heeeeel veeeeel. 

Toch goed om te lezen dat na die 10 jaar 37% van de Nederlanders zegt dat hij (42%) of zij (31%) meer kennis bezit over geldzaken. Graag gedaan mensen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek