Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente vast tot 90e

Dertig jaar vast populair onder senioren

Dertig jaar vast populair onder senioren

Niet alleen startende kopers kiezen ervoor om hun hypotheekrente lang vast te zetten. Ook bijna-gepensioneerden kiezen voor een lange rentevastperiode. De Hypotheekshop meldt dat één op de tien vijftigers en zestigers de rente zelfs voor 30 jaar vastzet.

Lange rentevastperiode voor hypotheek

Hypotheken met dergelijke lange rentevastperiodes worden vooral ondergebracht bij pensioenfondsen. Zij verstrekken hun geld in hypotheken via partijen als Munt en Syntrus. Overigens doet ook Aegon het goed bij de lange hypotheekrentes.

Lang zekerheid belangrijker dan laagste rente

Voor ouderen is de keuze voor een lange rentevastperiode een keuze voor zekerheid. De rust die dat geeft is voor hen belangrijker dan het beetje rentevoordeel van een kortere periode. Vooral als de termijn van de hypotheekrenteaftrek afloopt is het prettig om zeker te weten dat er geen problemen ontstaan door het vervallen van het belastingvoordeel. Wie nu al weet dat de brutolasten betaalbaar zijn hoeft zich daarover geen zorgen te maken.

Benieuwd naar de tarieven bij een rentevastperiode van 30 jaar? Vergelijk nu de actuele hypotheekrentes!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek