Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meer oversluiters dan starters

Iets meer hypotheken door oversluiten

Iets meer hypotheken door oversluiten

In het afgelopen kwartaal werden iets meer hypotheken afgesloten. Dat er groei is terwijl er minder woningen verkocht worden is toe te rekenen aan degenen die hun hypotheek oversluiten. Dit blijkt uit de hypotheekupdate van adviesbureau IG&H.

Oversluiten van een hypotheek

Oversluiten is het afsluiten van een nieuwe hypotheek zonder dat de bijbehorende woning verkocht wordt. De woningbezitter ruilt als het ware zijn hypotheek in. Afgelopen kwartaal waren dat er 24.000, 36% meer dan een jaar eerder.

Minder startershypotheken en doorstromers

De stress in het aanbod op de woningmarkt is wel goed te merken bij de starters en doorstromers. Starters kopen voor het eerst een eigen woning, doorstromers verkopen hun eigen huis om te verhuizen naar een andere koopwoning. Het aantal startershypotheken nam af met 11%, die voor doorstromers met 4%.

Door deze ontwikkelingen ontstond de situatie dat er meer hypotheken werden overgesloten dan er nieuw werden afgesloten door starters. Dat is voor het eerst, meldt Joppe Smit, Senior Manager Banking bij IG&H.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek