Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Kopen met NHG tot € 290.000

Grens hypotheekgarantie gaat in 2019 omhoog

Grens hypotheekgarantie gaat in 2019 omhoog

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat omhoog in 2019. Op dit moment kan met NHG nog een huis van € 265.000 aangeschaft worden, dat wordt vanaf 1 januari € 290.000.

NHG-grens belangrijk

De NHG grens is belangrijk bij het aanvragen van een hypotheek. Wie meer dan dat betaalt voor een woning komt niet in aanmerking voor een hypotheek met NHG. Zo’n hypotheek geeft flinke voordelen: extra zekerheid (als de woning met verlies verkocht moet worden blijft er geen restschuld over) en een aanzienlijk lagere hypotheekrente.

Maximale koopsom voor een woning

De huizenprijzen blijven maar stijgen – het is dus niet meer dan logisch dat ook de NHG-grens omhoog geschroefd wordt. In 2017 stond het bedrag nog op € 245.000, in 2018 is dat al € 265.000 en komend jaar wordt het dus € 290.000, verwacht de stichting Waarborgfonds Eigen Woning.

Misschien zelfs € 295.000

Het kan ook nog € 295.000 worden, afhankelijk van de gemiddelde verkoopprijs van woningen in augustus. De grens voor het nieuwe jaar wordt namelijk een afronding van het gemiddelde van de verkoopprijzen in juni, juli en augustus. Als de gemiddelde huizenprijs in augustus uit zou komen op of boven de € 297.370 wordt de nieuwe grens € 295.000.

Welke hypotheekrente betaalt u voor een hypotheek met NHG?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek