Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

NHG grens gaat naar € 290.000

Stijgende huizenprijzen zorgen voor hogere grens in 2019

Stijgende huizenprijzen zorgen voor hogere grens in 2019

Het was al voorspeld maar nu ook vastgesteld door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW): wat hen betreft gaat de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per januari 2019 omhoog naar € 290.000. Op dit moment staat die op € 265.000.

Stijgende huizenprijzen

Dit kon vastgesteld worden nadat de huizenprijzen over de maand augustus bekend werden gemaakt door het Kadaster. De gemiddelde koopsom kwam uit op € 294.203 in augustus, wat zorgt voor een gemiddelde over juni, juli en augustus van € 291.444.

NHG grens naar € 290.000

Deze uitkomst zorgt ervoor dat NHG de kostengrens kan stellen op € 290.000 – voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen. Wie extra wil lenen voor dergelijke voorzieningen kan 6% meer lenen, namelijk € 307.400.

Nog niet definitief

Het nieuwe bedrag voor de NHG-grens is nog niet definitief: het moet nog goedgekeurd worden door minister Ollogren van Binnenlandse zaken.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek