Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen blijven record breken

Prijsniveau weer ruim 9% hoger dan jaar geleden

Prijsniveau weer ruim 9% hoger dan jaar geleden

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag nieuwe cijfers gepubliceerd over de ontwikkeling van de huizenprijzen. Ook in de afgelopen maand augustus bleven die stijgen: het prijsniveau lag ruim 9% boven dat van augustus 2017.

Huizenprijzen naar recordhoogte

Het Kadaster en het CBS onderzoeken elke maand de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in Nederland. In augustus 2018 kwamen de huizenprijzen gemiddeld 9,3% hoger uit dan een jaar eerder. Ze liggen op het hoogste niveau sinds het invoeren van de prijsindex in 1993 – dat was vorige maand ook al het geval. Het dal van juni 2013 is allang vergeten: de prijzen liggen inmiddels 32% hoge dan toen.

Iets meer verkocht in augustus

Het aantal woningen dat verkocht werd lag in augustus 2018 net iets boven augustus 2017 – een stijging van 0,5%. In de eerste acht maanden van 2018 zien we echter een forse daling: er zijn 145.507 huizen verkocht, dat is ruim 6% minder dan in dezelfde periode in 2017.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek