Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eigen risico zorg echt bevroren tot 2022

Eerste Kamer is akkoord met wetsvoorstel: 385 blijft het voorlopig

Eerste Kamer is akkoord met wetsvoorstel: 385 blijft het voorlopig

Het eigen risico voor de zorg – het is nu officieel bevroren tot 2022. De Eerste Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel van de minister, daarmee is het definitief dat het eigen risico tot 2022 niet hoger wordt dan de huidige € 385 per volwassen verzekerde.

Ontwikkeling eigen risico sinds 2008

Met deze bevriezing van het eigen risico komt een einde aan het steeds maar verder verhogen van het bedrag dat verzekerden voor eigen rekening moeten nemen. Hieronder is te zien hoe zich dat ontwikkeld heeft: van € 150 in 2008 tot de huidige € 385.

Ontwikkeling eigen risico zorgverzekering sinds 2008

Benieuwd naar de zorgpremies in 2019? Hier komen ze in beeld zodra ze bekend zijn!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek