HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Geen BKR-registratie voor studieschulden

Minister geeft helder antwoord op Kamervragen

Minister geeft helder antwoord op Kamervragen

Een kleine twee weken geleden ontstond er nogal onrust onder studenten: het Bureau Krediet Registratie (BKR) zou bezig zijn met een lobby om studieschulden te gaan registreren. De studenten kunnen gerust zijn: de minister stelt in antwoord op Kamervragen dat dit niet gaat gebeuren.

Wens van banken en BKR niet vervuld

Minister van Engelshoven van Onderwijs heeft in haar antwoord op Kamervragen over een mogelijke BKR-registratie voor studieschulden gesteld dat dit niet gaat gebeuren. De al jarenlang bestaande wens van zowel banken als BKR krijgt geen opvolging bij dit kabinet.

Meewegen studieschuld bij hypotheekaanvraag

Dat wil niet zeggen dat studieschulden niet meewegen bij het aanvragen van een hypotheek. Dat doen ze nu ook al: de bank of adviseur vraagt naar schulden en de aanvrager moet daar eerlijk antwoord op geven. Anders kan dat problemen geven, bijvoorbeeld als de oud-student een beroep moet doen op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Banken en adviseurs kunnen studieschuld controleren

Voor informatie over studieschulden hebben banken en hypotheekadviseurs het BKR niet nodig, stelt Van Engelshoven. Ze kunnen bij hun klant een uitdraai van DUO vragen. Daarmee weten ze precies hoe de studieschuld eruit ziet en kunnen ze er rekening mee houden bij het bepalen van de hypotheekmogelijkheden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen