Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stappen tegen oververhitte woningmarkt

Toezichthouders verkennen mogelijkheden binnen FSC

Toezichthouders verkennen mogelijkheden binnen FSC

Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) is de mogelijke stappen tegen de oververhitting van de woningmarkt aan het verkennen. Het doel daarbij is een evenwichtige ontwikkeling op de huizenmarkt.

Financieel Stabiliteitscomité FSC

Het Financieel Stabiliteitscomité is een overlegorgaan van vertegenwoordigers van De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het ministerie van Financiën. De vergadering staat onder leiding van de president van DNB en het Centraal Planbureau (CPB) neemt deel als externe deskundige. In het FSC wordt gesproken over ontwikkelingen op het gebied van de stabiliteit van het Nederlandse financiële stelsel.

Opties om oververhitting tegen te gaan

De mogelijke opties zijn bijvoorbeeld:

  • aanpassen van de maximale hypotheek
  • aanpassen van de limiet voor waarderingen en taxaties
  • hypotheken zwaarder laten meetellen op de balans van banken

Deze opties gaan ze bij het FSC verder uitwerken.

Blij met Aflossingsblij

Het FSC is blij met de Aflossingsblij-campagne van de banken. Daarmee worden huizenbezitters via de media aangespoord om hun aflossingsvrije hypotheek goed te bekijken en waar nodig maatregelen te nemen. Het comité roept aanbieders van hypotheken op om klanten met een aflossingsvrije hypotheek tijdig inzicht te geven in hun persoonlijke financiële situatie en zonodig aan te moedigen tot actie.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek