Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Toenemende concurrentie bij leningen

Persoonlijke lening bij DEFAM ook onder 4%

Persoonlijke lening bij DEFAM ook onder 4%

Het is nog niet zo lang geleden dat de rente op persoonlijke leningen bij de eerste aanbieder onder de 4% gesteld werd: in juni 2018 zette Freo als eerste die stap voor leningen boven de € 25.000. Dat voorbeeld wordt nu gevolgd door DEFAM. Het lijkt erop dat DEFAM de concurrentie met FREO wil aangaan.

Laagste rentes bij persoonlijke leningen

De laagste rentes bij persoonlijke leningen vanaf € 25.000 op dit moment:

Laagste rente persoonlijke lening 25.000

Laagste rente persoonlijke lening vanaf 25.000 euro – 1 december 2018

We zien hier dat de DEFAM-lening met de laagste rente wel een Huiseigenaar PL is. Dit krediet kan alleen afgesloten worden door aanvragers met een eigen woning. Zonder eigen woning is de rente een fractie hoger. Overigens hoeft de aanvrager niet naar de notaris en ook geen taxatierapport aan te leveren voor dit krediet.

Minimale en maximale rente

Ook is te zien dat er sprake is van een minimale en een maximale rente. Dat komt door de manier waarop leenrentes bij veel geldverstrekkers bepaald worden: op basis van Risk Based Pricing. Op basis van het profiel van de aanvrager wordt vastgesteld welke rente van toepassing is. Het is dus geenszins zeker dat de rente minimum rente van 3,9% ook aangeboden wordt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek