Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 10 januari 2019, 09:58
#hypotheek #huis kopen

Bij de start van het nieuwe jaar horen ook voorspellingen over wat er in 2019 gaat gebeuren. Bijvoorbeeld op de woningmarkt en met de hypotheekrente.

ABN Amro: Huizenprijzen blijven stijgen

Het Economisch Bureau van ABN Amro geeft in haar eerste Woningmarktmonitor van dit jaar aan te verwachten dat de huizenprijzen door blijven stijgen tot 2021. Het tempo van de stijging zal wel afzwakken in de komende twee jaar, vermoeden de economen. Ze gaan uit van 6% hogere huizenprijzen in 2019 en nog eens 4% in 2020.

Hypotheekrente 2019: blijft laag met lichte stijging

De algemene verwachting uit verschillende hoeken rondom de hypotheekrente is dat deze laag zal blijven met een lichte stijging. ABN Amro doet er geen stellige uitspraken over in de Woningmarktmonitor, anders dan dat deze 'blijvend laag' zal zijn.

Van Bruggen Adviesgroep deed een onderzoek over de verwachtingen rondom de ontwikkeling van de hypotheekrente in 2019 onder zowel adviseurs als consumenten. Adviseurs verwachten dat de gemiddelde 20-jaars rente met NHG zal stijgen naar 2,88% tot eind dit jaar, de consumenten denken dat die zal uitkomen op 2,81%. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het huidige gemiddelde van 2,44%. 

De directeur van de Van Bruggen Adviesgroep voegt hier aan toe dat hij om te beginnen een daling van de hypotheekrente verwacht. Die voorspelling lijkt al uit te komen als we kijken naar de laatste rentewijzigingen voor hypotheken.

Bekijk de hypotheekrente op dit moment

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.