Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Voorspellingen over huizenmarkt en hypotheekrente 2019

Hogere prijzen, lichte stijging rente voor hypotheken

Hogere prijzen, lichte stijging rente voor hypotheken

Bij de start van het nieuwe jaar horen ook voorspellingen over wat er in 2019 gaat gebeuren. Bijvoorbeeld op de woningmarkt en met de hypotheekrente.

ABN Amro: Huizenprijzen blijven stijgen

Het Economisch Bureau van ABN Amro geeft in haar eerste Woningmarktmonitor van dit jaar aan te verwachten dat de huizenprijzen door blijven stijgen tot 2021. Het tempo van de stijging zal wel afzwakken in de komende twee jaar, vermoeden de economen. Ze gaan uit van 6% hogere huizenprijzen in 2019 en nog eens 4% in 2020.

Hypotheekrente 2019: blijft laag met lichte stijging

De algemene verwachting uit verschillende hoeken rondom de hypotheekrente is dat deze laag zal blijven met een lichte stijging. ABN Amro doet er geen stellige uitspraken over in de Woningmarktmonitor, anders dan dat deze ‘blijvend laag’ zal zijn.

Van Bruggen Adviesgroep deed een onderzoek over de verwachtingen rondom de ontwikkeling van de hypotheekrente in 2019 onder zowel adviseurs als consumenten. Adviseurs verwachten dat de gemiddelde 20-jaars rente met NHG zal stijgen naar 2,88% tot eind dit jaar, de consumenten denken dat die zal uitkomen op 2,81%. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het huidige gemiddelde van 2,44%. 

De directeur van de Van Bruggen Adviesgroep voegt hier aan toe dat hij om te beginnen een daling van de hypotheekrente verwacht. Die voorspelling lijkt al uit te komen als we kijken naar de laatste rentewijzigingen voor hypotheken.

Bekijk de hypotheekrente op dit moment

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek