Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Betalen met QR code in opmars in Nederland

Wordt 2019 het jaar van de QR code?

Wordt 2019 het jaar van de QR code?

In de winkel betalen met een QR-code… dat is in Nederland helemaal niet gebruikelijk. Kenners voorspellen dat 2019 het jaar van de QR-codes zal worden, schrijft NOS.nl.

Betalen met QR-code vooral in het buitenland

In het buitenland, bijvoorbeeld in België, is het al veel meer gemeengoed om in een winkel af te rekenen via een QR-code. De winkelier print de QR-code op de bon – de klant scant deze met zijn smartphone in de betaalapp van de bank en de betaling is geregeld. In landen als China en Japan is het gebruik van de QR-code op die manier zelfs niet meer weg te denken.

Betalen met een QR code via de bankapp op je smartphone

QR-code betalingen aan kleine ondernemers

Betalingen laten doen via een QR-code is één van de ontwikkelingen waarmee het gebruik van contant geld, maar ook de PIN-pas steeds verder uit de gratie raakt. Het is vooral voor kleine ondernemers ideaal. Het neemt de noodzaak voor het aanschaffen en aansluiten van een betaalautomaat weg. Dat scheelt een hoop rompslomp en kosten voor de ondernemer. 

Payconiq voor betalen met smartphone

Ook voor particulier gebruik is er een mooie toekomst voor de QR-code, stelt Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland. Bijvoorbeeld als iemand op een rommelmarkt staat. De verkoper toont de koper een QR-code met zijn mobiel, de koper scant die en betaalt. Dan is er dus geen betaalautomaat nodig en ook geen contant geld. Dit is heel gemakkelijk mogelijk met bijvoorbeeld Payconiq

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek