Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 21 januari 2019, 12:13
#betalen

In de winkel betalen met een QR-code... dat is in Nederland helemaal niet gebruikelijk. Kenners voorspellen dat 2019 het jaar van de QR-codes zal worden, schrijft NOS.nl.

Betalen met QR-code vooral in het buitenland

In het buitenland, bijvoorbeeld in België, is het al veel meer gemeengoed om in een winkel af te rekenen via een QR-code. De winkelier print de QR-code op de bon - de klant scant deze met zijn smartphone in de betaalapp van de bank en de betaling is geregeld. In landen als China en Japan is het gebruik van de QR-code op die manier zelfs niet meer weg te denken.

Betalen met een QR code via de bankapp op je smartphone

QR-code betalingen aan kleine ondernemers

Betalingen laten doen via een QR-code is één van de ontwikkelingen waarmee het gebruik van contant geld, maar ook de PIN-pas steeds verder uit de gratie raakt. Het is vooral voor kleine ondernemers ideaal. Het neemt de noodzaak voor het aanschaffen en aansluiten van een betaalautomaat weg. Dat scheelt een hoop rompslomp en kosten voor de ondernemer. 

Payconiq voor betalen met smartphone

Ook voor particulier gebruik is er een mooie toekomst voor de QR-code, stelt Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland. Bijvoorbeeld als iemand op een rommelmarkt staat. De verkoper toont de koper een QR-code met zijn mobiel, de koper scant die en betaalt. Dan is er dus geen betaalautomaat nodig en ook geen contant geld. Dit is heel gemakkelijk mogelijk met bijvoorbeeld Payconiq

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.