Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rente doorlopend krediet krijgt grenzen

Tarief moet meebewegen met algemeen renteniveau

Tarief moet meebewegen met algemeen renteniveau

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) heeft een opvallende uitspraak gedaan in klachten die consumenten hebben geuit richting kredietverstrekker Interbank. Het gaat om rente die een bank in rekening brengt bij een doorlopend krediet: deze is variabel en dus door de bank zelf vast te stellen, maar moet wel meebewegen met het algemene renteniveau, stelt het klachtencentrum. De rente kan bij afsluiten boven dat gemiddelde liggen door een opslag. Tijdens de looptijd van het krediet moet bij rentewijzigingen aangehouden dat de opslag ten opzichte van de gemiddelde rente gelijk blijft.

Lees hier meer over de situatie en de uitspraak

Klanten met een doorlopend krediet van Interbank blijken sterk benadeeld te zijn doordat de rente die Interbank hen in rekening bracht hoog bleef terwijl de gemiddelde rente over doorlopende kredieten in Nederland behoorlijk daalde. Daarover dienden ze een klacht in die terechtkwam bij het KiFiD. Daar heeft de commissie van beroep de klanten in het gelijk gesteld en Interbank opgedragen de teveel betaalde rente terug te betalen.

Vergelijk de rentes voor leningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Jan van donderdag januari 24, 2019 12:22
    niet alleen toen nu nog steeds ,want de rente die zei verlaagt hebben ligt nog steeds boven het bank gemiddelde .
    en wat nog erger isze blijven discrimineren de een veel terug gave , en de ander veel minder . ze leggen de uitspraak van kifid
    compleet fout uit . misschien de Franse chaufenisme

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek