Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarhypotheek tegengewerkt door ING en Rabo

Consumentenbond stapt naar toezichthouder AFM

Consumentenbond stapt naar toezichthouder AFM

De Consumentenbond komt in actie tegen de hogere rente die klanten van ING en Rabobank moeten betalen voor hun spaarhypotheek. De bond stapt naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om dit aan te kaarten.

Hypotheekrente spaarhypotheek hoger

De ING en Rabobank hebben de rente voor een spaarhypotheek hoger gesteld dan voor een annuïteitenhypotheek. Het renteverschil ligt bij ING tussen de 0,3% en zelfs 0,85%, bij de Rabobank is het gemiddeld 0,35%.

Check de actuele hypotheekrentes

Spaarhypotheek meer risico?

De verklaring van de ING: een (bank)spaarhypotheek zou meer risico kennen. Olof King van de Consumentenbond noemt dit:

Klinkklare onzin. Een spaarhypotheek los je, net als een annuïteitenhypotheek, aan het eind van de rit helemaal af. Tussentijds is de netto schuld altijd even hoog als bij een annuïteitenhypotheek met dezelfde rente. Een spaarhypotheek is zelfs beter bestand tegen renteschommelingen.

Eensporig rentebeleid verplicht

De bond stelt dat de banken in strijd is met het verplichte eensporig rentebeleid. Dat houdt in dat een bestaande klant bij verlenging van de hypotheek geen hogere rente voorgeschoteld mag krijgen dan een nieuwe klant. De AFM mag hier nu een uitspraak over doen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Roger van dinsdag februari 12, 2019 12:12
    Kijk eens bij blogger geldistijd, die heeft een handig spaarhypotheektooltje gemaakt waarmee je uit kunt rekenen na welk jaar een hogere rente gunstiger is.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek