Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogHogere energierekening zorgt niet voor afname koopkracht
Het Centraal Planbureau (CPB) heeft nieuwe cijfers afgegeven van de verwachte koopkrachtontwikkeling in Nederland. Onze koopkracht stijgt volgens die cijfer dit jaar met 1,6%, volgend jaar met 1,3%.
Deze voorspellingen zijn niet veranderd ten opzichte van die in december, ondanks het bijstellen van de energiekosten. De energierekening blijkt hoger uit te pakken dan eerder als uitgangspunt was genomen door de regering. Dit heeft voor veel verwarring gezorgd en de angst dat mensen er juist in koopkracht op achteruit zouden gaan in plaats van vooruit. Die angst blijkt volgens het CPB ongegrond.
De groei van onze economie zwakt wat af: die groeit volgens de ramingen van het CBP dit jaar nog 1,5%, na een groei van meer dan 2% in de afgelopen jaren. Dat omschrijft CPB-directeur Laura van Geest als: "De economie schakelt terug naar een normaler toerental, maar kan tegen een stootje". De werkloosheid blijft laag en de koopkracht stijgt dus.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.