HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijging huizenprijzen gekelderd

Bestaande huizen in februari nog 'maar' 7,5% duurder

Bestaande huizen in februari nog 'maar' 7,5% duurder

De maandelijkse cijfers over de prijsontwikkeling op de woningmarkt zijn gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In de afgelopen maand waren bestaande koopwoningen 7,5% duurder dan een jaar eerder – dat is dat laagste prijsstijging sinds september 2017.

Huizen in een jaar tijd 7,5% duurder

Elk maand wordt bekeken hoe sterk de huizenprijzen gewijzigd zijn ten opzichte van dezelfde maand in het jaar daarvoor. In februari 2019 lag het prijsniveau dus 7,5% hoger dan in februari 2018. 

Flink lagere prijsstijging

Dit is een flink lagere prijsstijging dan iedere maand in 2018. Vorig jaar kwam dit cijfer niet lager dan 8,4% in december. Voor een stijging die lager ligt dan deze 7,5% moeten we terug tot september 2017 – toen kwam het uit op 7,3%. In januari 2019 (8,7%) was er juist weer even sprake van een stijging ten opzichte van december 2018 (8,4%).

CBS prijsontwikkeling bestaande koopwoningen t/m februari 2019

De prijsindex van bestaande koopwoningen is vorige maand een fractie gedaald, van 128,8 naar 128,7. Er is dus in februari geen nieuw record geboekt – aangezien de index in januari het hoogste niveau ooit bereikte.

CBS Prijsindex bestaande koopwoningen t/m februari 2019

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen