Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen weer harder gestegen

Koelt woningmarkt toch nog niet af?

Koelt woningmarkt toch nog niet af?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers van de prijsontwikkeling op de woningmarkt in januari bekendgemaakt. Bestaande huizen waren vorige maand bijna 9% duurder dan in januari 2018.

Grotere stijging dan in december

De 8,7% prijsstijging in januari ten opzichte van een jaar eerder is hoger dan die in december (8,4%). Er leek even sprake van een afkoeling van de woningmarkt, maar met de nieuwe hogere prijsstijging is dat nog maar de vraag.

Gemiddelde prijs boven 3 ton

Het prijsniveau heeft in januari weer een record gevestigd: de gemiddelde prijs voor een bestaande woning kwam boven de drie ton uit: € 302.157. De hoogste prijs ooit, meldt het CBS.

Minder huizen verkocht

De trend dat er minder huizen verkocht worden zet zich door: in januari waren dat er 15.125 – bijna 6% minder dan in januari 2018.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek