Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Echt rendement belasten? Te ingewikkeld!

Vermogensrendementsheffing blijft fictief

Vermogensrendementsheffing blijft fictief

De vermogensrendementsheffing – de belasting die we in box 3 van de inkomstenbelasting betalen over ons vermogen – gaat niet op korte termijn veranderen naar het belasten van werkelijk rendement. Het is te ingewikkeld en werkt belastingontduiking in de hand, schrijft staatssecretaris Snel aan de Tweede Kamer.

Regeerakkoord: aanpassing vermogensrendementsheffing

In het Regeerakkoord was afgesproken dat het kabinet zou gaan kijken naar een verandering van de belasting in box 3. Die wordt nu geheven over een fictief rendement – waardoor vooral spaarders op dit moment meer belasting betalen dan ze aan rente ontvangen. Een belasting op werkelijk rendement zou daar verandering in brengen.

Staatssecretaris Snel: niet haalbaar

Echter: vooraf had het kabinet ook al aangegeven dat het vernieuwde stelsel niet ten koste zou mogen gaan van de eenvoud en de reikwijdte van de vermogensbelasting. Staatssecretaris Snel heeft nu geconcludeerd dat dit niet haalbaar is. Het belasten van werkelijk rendement zou te ingewikkeld worden én belastingontwijking in de hand werken. Wel wordt het onderzoek voortgezet in een apart traject, gericht op een betere koppeling tussen de rentestanden en de belasting. 

Waar krijg je de hoogste rente op spaargeld?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek