HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Echt rendement belasten? Te ingewikkeld!

Vermogensrendementsheffing blijft fictief

Vermogensrendementsheffing blijft fictief

De vermogensrendementsheffing – de belasting die we in box 3 van de inkomstenbelasting betalen over ons vermogen – gaat niet op korte termijn veranderen naar het belasten van werkelijk rendement. Het is te ingewikkeld en werkt belastingontduiking in de hand, schrijft staatssecretaris Snel aan de Tweede Kamer.

Regeerakkoord: aanpassing vermogensrendementsheffing

In het Regeerakkoord was afgesproken dat het kabinet zou gaan kijken naar een verandering van de belasting in box 3. Die wordt nu geheven over een fictief rendement – waardoor vooral spaarders op dit moment meer belasting betalen dan ze aan rente ontvangen. Een belasting op werkelijk rendement zou daar verandering in brengen.

Staatssecretaris Snel: niet haalbaar

Echter: vooraf had het kabinet ook al aangegeven dat het vernieuwde stelsel niet ten koste zou mogen gaan van de eenvoud en de reikwijdte van de vermogensbelasting. Staatssecretaris Snel heeft nu geconcludeerd dat dit niet haalbaar is. Het belasten van werkelijk rendement zou te ingewikkeld worden én belastingontwijking in de hand werken. Wel wordt het onderzoek voortgezet in een apart traject, gericht op een betere koppeling tussen de rentestanden en de belasting. 

Waar krijg je de hoogste rente op spaargeld?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen