Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 25 april 2019, 09:14
#lenen

Een opvallende ontwikkeling in een markt met aanhoudend lage rentes: kredietverstrekkers Findio en Interbank verhogen de rente die ze rekenen voor een persoonlijke lening (PL). Eerder dit jaar verhoogden ook DEFAM en BNP Paribas al hun PL-rentes. De laatste rentewijzigingen bij lenen zien er als volgt uit:

Laatste rentewijzigingen lenen

Bron: ActueleRentestanden.nl - laatste rentewijzigingen

Renteverhoging PL Findio en Interbank

De renteverhoging bij Findio en Interbank geldt alleen voor de persoonlijke lening - de tarieven voor het doorlopend krediet (DLK) zijn ongemoeid gebleven. Ook na de verhoging blijft de rente voor het DLK hoger, het verschil is echter verkleind.

Ter illustratie de oude en nieuwe tarieven voor een PL bij Interbank:

Rente PL Interbank 24 april 2019

Na de verhoging van vandaag ziet de rentetabel voor een PL bij Interbank er als volgt uit:

Rente PL Interbank 25 april 2019

Findio heeft een soortgelijke verhoging doorgevoerd. Met deze rentestijgingen zijn de leningen van Interbank en Findio direct uit de top van de goedkoopste leningen verdwenen - deze wordt nu gevormd door Freo, DEFAM en Moneyou.

Waar kun je de voordeligste lening afsluiten?

Waarom verhogen kredietverstrekkers de rente?

De algemene renteontwikkelingen geven niet direct aanleiding tot het verhogen van de leenrentes. De kapitaalmarktrente is recent wel wat aan het stijgen, maar bij sparen en hypotheken worden er vooralsnog géén renteverhogingen doorgevoerd. Waarom bij lenen dan wel? De meest logische verklaring is dat de rentes te ver naar beneden zijn bijgesteld door de concurrentieslag op de markt voor leningen. Deze verhogingen lijken eerder een correctie op de eerdere verlagingen dan een reactie op de marktrente.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.