Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rente persoonlijke lening stijgt

Waarom wordt lenen duurder?

Waarom wordt lenen duurder?

Een opvallende ontwikkeling in een markt met aanhoudend lage rentes: kredietverstrekkers Findio en Interbank verhogen de rente die ze rekenen voor een persoonlijke lening (PL). Eerder dit jaar verhoogden ook DEFAM en BNP Paribas al hun PL-rentes. De laatste rentewijzigingen bij lenen zien er als volgt uit:

Laatste rentewijzigingen lenen

Bron: ActueleRentestanden.nl – laatste rentewijzigingen

Renteverhoging PL Findio en Interbank

De renteverhoging bij Findio en Interbank geldt alleen voor de persoonlijke lening – de tarieven voor het doorlopend krediet (DLK) zijn ongemoeid gebleven. Ook na de verhoging blijft de rente voor het DLK hoger, het verschil is echter verkleind.

Ter illustratie de oude en nieuwe tarieven voor een PL bij Interbank:

Rente PL Interbank 24 april 2019

Na de verhoging van vandaag ziet de rentetabel voor een PL bij Interbank er als volgt uit:

Rente PL Interbank 25 april 2019

Findio heeft een soortgelijke verhoging doorgevoerd. Met deze rentestijgingen zijn de leningen van Interbank en Findio direct uit de top van de goedkoopste leningen verdwenen – deze wordt nu gevormd door Freo, DEFAM en Moneyou.

Waar kun je de voordeligste lening afsluiten?

Waarom verhogen kredietverstrekkers de rente?

De algemene renteontwikkelingen geven niet direct aanleiding tot het verhogen van de leenrentes. De kapitaalmarktrente is recent wel wat aan het stijgen, maar bij sparen en hypotheken worden er vooralsnog géén renteverhogingen doorgevoerd. Waarom bij lenen dan wel? De meest logische verklaring is dat de rentes te ver naar beneden zijn bijgesteld door de concurrentieslag op de markt voor leningen. Deze verhogingen lijken eerder een correctie op de eerdere verlagingen dan een reactie op de marktrente.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek