HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Draghi praat rentes verder omlaag

Kans is groot dat de rentes nog lang laag blijven

Kans is groot dat de rentes nog lang laag blijven

De Europese Centrale Bank (ECB) zal mogelijk de rente verlagen of meer obligaties opkopen. Dat is de boodschap van ECB-voorzitter Mario Draghi op een conferentie in Portugal. Het gevolg van deze uitlatingen: de euro en de rentes van de Europese staatsleningen dalen verder.

Draghi: ECB heeft ruimte om economie te stimuleren

De Europese economie laat tekenen van zwakte zien. De verwachte economische groei is lager dan gewenst en ook de inflatie blijft achter bij verwachting. Draghi heeft duidelijk gemaakt dat de ECB zal ingrijpen als verbetering van de vooruitzichten uitblijft. Tot de monetaire instrumenten die Draghi in kan zetten behoren verlagingen van de officiële ECB rentes en ook het inzitten van opkoopprogramma’s. De ECB heeft volgens de Italiaanse ECB president nog voldoende bewegingsruimte om de economie te stimuleren.

Gevolg: rentes blijven laag

De woorden van Draghi zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo liet de Euro direct een daling zien en ook de Duitse en Nederlandse kapitaalmarktrentes doken tijdens de toespraak naar hun laagste punt ooit. Als de rentes op de financiële markten dalen, heeft dat ook gevolgen voor andere rentes, zoals de hypotheekrente, leenrente en de spaarrente. Waar vorig jaar nog voorspeld werd dat deze rentes eind 2019 weer langzaam zouden gaan stijgen, zijn de meeste experts het er nu wel over eens dat een verdere daling voorlopig eerder aan de orde is dan een rentestijging.

Volg de laatste rentewijzigingen op hypotheken, leningen en spaarrekeningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen