Search
Close this search box.

Draghi praat rentes verder omlaag

Kans is groot dat de rentes nog lang laag blijven

Kans is groot dat de rentes nog lang laag blijven

De Europese Centrale Bank (ECB) zal mogelijk de rente verlagen of meer obligaties opkopen. Dat is de boodschap van ECB-voorzitter Mario Draghi op een conferentie in Portugal. Het gevolg van deze uitlatingen: de euro en de rentes van de Europese staatsleningen dalen verder.

Draghi: ECB heeft ruimte om economie te stimuleren

De Europese economie laat tekenen van zwakte zien. De verwachte economische groei is lager dan gewenst en ook de inflatie blijft achter bij verwachting. Draghi heeft duidelijk gemaakt dat de ECB zal ingrijpen als verbetering van de vooruitzichten uitblijft. Tot de monetaire instrumenten die Draghi in kan zetten behoren verlagingen van de officiële ECB rentes en ook het inzitten van opkoopprogramma’s. De ECB heeft volgens de Italiaanse ECB president nog voldoende bewegingsruimte om de economie te stimuleren.

Gevolg: rentes blijven laag

De woorden van Draghi zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo liet de Euro direct een daling zien en ook de Duitse en Nederlandse kapitaalmarktrentes doken tijdens de toespraak naar hun laagste punt ooit. Als de rentes op de financiële markten dalen, heeft dat ook gevolgen voor andere rentes, zoals de hypotheekrente, leenrente en de spaarrente. Waar vorig jaar nog voorspeld werd dat deze rentes eind 2019 weer langzaam zouden gaan stijgen, zijn de meeste experts het er nu wel over eens dat een verdere daling voorlopig eerder aan de orde is dan een rentestijging.

Volg de laatste rentewijzigingen op hypotheken, leningen en spaarrekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek