Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen weer 7% hoger

Hogere prijzen door nog lagere hypotheekrente?

Hogere prijzen door nog lagere hypotheekrente?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekend gemaakt dat bestaande koopwoningen in de maand juli 7,0% duurder waren dan in dezelfde maand vorig jaar. Die prijsstijging is ongeveer gelijk aan het percentage in juni.

Het prijsniveau van bestaande koopwoningen wordt maandelijks bepaald op basis van onderzoek door het CBS en het Kadaster. De stijging is niet zo hoog meer als vorig jaar, maar nog steeds aanzienlijk. 

Hoogste prijs voor huizen ooit

De prijsindex voor bestaande koopwoningen boekt dan ook steeds opnieuw een record. In de maand juli 2019 kwam deze uit op 132,4 – het hoogste niveau ooit. 

Prijsindex voor bestaande koopwoningen in Nederland

Meer woningen verkocht

Ook het aantal woningen dat verkocht werd was in juli ruim hoger dan een jaar eerder. Er wisselden 21.039 huizen van eigenaar, meldt het Kadaster. Dat is 7,5% meer dan in juli 2018. Voor het eerste halfjaar van 2019 ligt dat anders – daarin werden er 120.976 woningen verkocht, bijna drie procent minder dan in de eerste zes maanden van 2018.

Hypotheekrente blijft maar dalen

Eén van de oorzaken van de doorlopende prijsstijgingen én de toename van het aantal verkochte huizen zal liggen in het niveau van de hypotheekrente. Die blijft maar dalen. Heel veel geldverstrekkers hebben in de afgelopen tijd rentewijzigingen doorgevoerd voor hypotheken: allemaal omlaag.

Check de actuele hypotheekrente

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek