Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 21 augustus 2019, 09:22
#huizenmarkt

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekend gemaakt dat bestaande koopwoningen in de maand juli 7,0% duurder waren dan in dezelfde maand vorig jaar. Die prijsstijging is ongeveer gelijk aan het percentage in juni.

Het prijsniveau van bestaande koopwoningen wordt maandelijks bepaald op basis van onderzoek door het CBS en het Kadaster. De stijging is niet zo hoog meer als vorig jaar, maar nog steeds aanzienlijk. 

Hoogste prijs voor huizen ooit

De prijsindex voor bestaande koopwoningen boekt dan ook steeds opnieuw een record. In de maand juli 2019 kwam deze uit op 132,4 - het hoogste niveau ooit. 

Prijsindex voor bestaande koopwoningen in Nederland

Meer woningen verkocht

Ook het aantal woningen dat verkocht werd was in juli ruim hoger dan een jaar eerder. Er wisselden 21.039 huizen van eigenaar, meldt het Kadaster. Dat is 7,5% meer dan in juli 2018. Voor het eerste halfjaar van 2019 ligt dat anders - daarin werden er 120.976 woningen verkocht, bijna drie procent minder dan in de eerste zes maanden van 2018.

Hypotheekrente blijft maar dalen

Eén van de oorzaken van de doorlopende prijsstijgingen én de toename van het aantal verkochte huizen zal liggen in het niveau van de hypotheekrente. Die blijft maar dalen. Heel veel geldverstrekkers hebben in de afgelopen tijd rentewijzigingen doorgevoerd voor hypotheken: allemaal omlaag.

Check de actuele hypotheekrente

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.