HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meer spaarrentes naar 0,01 procent

Ook Rabobank en Aegon verlagen de rente naar 0,01 procent

Ook Rabobank en Aegon verlagen de rente naar 0,01 procent

Zowel de Rabobank als Aegon hebben bekendgemaakt dat ze de spaarrente op hun vrij opneembare spaarrekeningen gaan verlagen naar 0,01 procent. ABN Amro had deze stap al eerder gezet. De kans is groot dat de spaarrente bij veel (groot)banken binnenkort naar de 0 procent gaat.

Negatieve spaarrente

Veel spaarders hebben angst voor een negatieve rente. ABN Amro heeft onlangs toegezegd om geen negatieve rente te gaan berekenen aan kleine spaarders (spaarsaldo tot 100.000 euro). Andere banken waaronder de ING en Rabobank hebben aangegeven dat een negatieve rente weliswaar niet wenselijk is, maar dat ze dit (nog?) niet willen uitsluiten.  Vanuit verschillende organisaties wordt er druk uitgeoefend op de politiek om een negatieve spaarrente te verbieden

Zijn er nog hogere spaarrentes mogelijk?

Voor mensen die niet zitten te wachten op 0,01% rente (of zelfs lager) zijn er gelukkig nog steeds alternatieven. De maximale spaarrente voor vrij opneembare spaarrekeningen is momenteel 0,2%. Deze rente geldt momenteel bij zowel NIBC Direct als Lloyds Bank.

Top 5 sparen zonder voorwaarden

Top 5 sparen zonder voorwaarden

Bron: HomeFinance.nl

Vergelijk de actuele spaarrentes

Voor mensen die bereid zijn hun uw geld vast te zetten op een deposito, dan zijn er nog aanzienlijk hogere rentes mogelijk. Vooral bij buitenlandse banken die via spaarplatformen als Raisin en Savedo hun spaarproducten in Nederland aanbieden. Hieronder ziet u de maximale rentes die mogelijk zijn als u bereid bent om uw geld voor 1 jaar vast te zetten. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt in deposito’s van spaarbanken die onder de Nederlandse Garantieregeling vallen en deposito’s van banken die onder andere (Europese) garantieregelingen vallen.

Hoogste deposito rente 1 jaar – nederlands depositogarantiestelsel

Hoogste deposito rente Nederlands garantiestelsel

Bron: Sparen.com

Hoogste deposito rente 1 jaar – alle banken

Hoogste deposito rente alle garanties

Alle deposito’s vergelijken

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen