Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheken, sparen en lenen in de jaren '10

Overzichten van ontwikkelingen op financiële markten

Overzichten van ontwikkelingen op financiële markten

In de eerste weken van een nieuw jaar kijkt iedereen graag terug op het jaar dat net afgelopen is. Met het aanbreken van een nieuw decennium is het bovendien logisch om terug te blikken op de gebeurtenissen in de afgelopen 10 jaar.

Overzicht gebeurtenissen bij hypotheken, sparen en lenen

HomeFinance.nl bestaat al sinds 2003 en kan dus goed terugkijken op de periode van 2010 tot 2020. De website publiceert dagelijks nieuwe rentes en artikelen op het gebied van hypotheken, sparen en lenen. In de eerste werkweek van 2020 hebben ze een overzicht gepubliceerd van de ontwikkelingen op de hypotheek-, spaar- en leenmarkt in het laatste decennium.

In drie uitgebreide artikelen – vol met leuke grafieken en andere plaatjes – wordt een beeld gegeven van wat er is gebeurd met de rentes, de regels en de markt qua bedragen en aanbieders:

Ontwikkeling hypotheekrente, spaarrente en leenrente

In deze artikelen wordt vanzelfsprekend ruim aandacht besteed aan de ontwikkeling van de rentes. Om u een indruk te geven van wat u in de artikelen kunt vinden, ziet u hieronder een grafiek met de hoogste spaarrente, de laagste hypotheekrente (10 jaar) en de laagste leenrente (persoonlijke lening) over het afgelopen decennium:

Overzicht rentes in de jaren 10

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek