Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ABN Amro geeft geen rente meer

Vanaf 1 april nulrente voor gewone spaarder

Vanaf 1 april nulrente voor gewone spaarder

 Het duurt nog even, maar ABN Amro heeft alvast aangekondigd dat zij vanaf 1 april geen spaarrente meer gaat uitbetalen. De rente voor spaarrekeningen gaat dan naar 0,0%. De echt rijke spaarders gaan bij de bank zelfs betalen voor het aanhouden van hun spaargeld: voor hen gaat een negatieve spaarrente gelden van -0,5%.

Eerste van de grootbanken

Hiermee is ABN Amro niet de eerste bank die besluit te stoppen met rente betalen. Triodos zette deze stap al in april 2017 en bij Van Lanschot krijgen de rijke spaarders ook al geen rente meer. ABN Amro is echter wel de eerste van de grootbanken. Omdat ING, Rabobank en ABN Amro elkaar meestal behoorlijk volgen in hun rentebesluiten is het nu afwachten wat de andere twee gaan doen.

Wat gaan de ABN Amro spaarders doen?

Hun keuze zal ongetwijfeld mede afhangen van de reactie van het publiek op de door ABN Amro aangekondigde nulrente. Gaan ze overstappen naar een andere spaarbank? Gaan ze minder sparen? Gaan ze iets anders doen met hun spaargeld? Of blijft alles zo ongeveer bij hetzelfde?

Check de hoogste spaarrente

Negatieve rente voor echt rijken

Vorig jaar meldde ABN Amro dat er geen negatieve rente zou komen voor de gewone spaarders. Mensen met een saldo tot €100.000 zouden zich daarover geen zorgen hoeven maken. Aan deze belofte houdt de bank zich: alleen de echt grote saldi krijgen te maken met een negatieve spaarrente. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een ABN-rekening heeft staan krijgt vanaf 1 april de rente van de ECB doorberekend en moet op basis van de huidige stand 0,5% per jaar gaan betalen.

Handig op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van rentes & spaarbanken? Meld je aan voor de nieuwe HomeFinance MailService!

Gratis updates over Geldzaken en Renteontwikkelingen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek