Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 14 januari 2020, 08:06

 Het duurt nog even, maar ABN Amro heeft alvast aangekondigd dat zij vanaf 1 april geen spaarrente meer gaat uitbetalen. De rente voor spaarrekeningen gaat dan naar 0,0%. De echt rijke spaarders gaan bij de bank zelfs betalen voor het aanhouden van hun spaargeld: voor hen gaat een negatieve spaarrente gelden van -0,5%.

Eerste van de grootbanken

Hiermee is ABN Amro niet de eerste bank die besluit te stoppen met rente betalen. Triodos zette deze stap al in april 2017 en bij Van Lanschot krijgen de rijke spaarders ook al geen rente meer. ABN Amro is echter wel de eerste van de grootbanken. Omdat ING, Rabobank en ABN Amro elkaar meestal behoorlijk volgen in hun rentebesluiten is het nu afwachten wat de andere twee gaan doen.

Wat gaan de ABN Amro spaarders doen?

Hun keuze zal ongetwijfeld mede afhangen van de reactie van het publiek op de door ABN Amro aangekondigde nulrente. Gaan ze overstappen naar een andere spaarbank? Gaan ze minder sparen? Gaan ze iets anders doen met hun spaargeld? Of blijft alles zo ongeveer bij hetzelfde?

Check de hoogste spaarrente

Negatieve rente voor echt rijken

Vorig jaar meldde ABN Amro dat er geen negatieve rente zou komen voor de gewone spaarders. Mensen met een saldo tot €100.000 zouden zich daarover geen zorgen hoeven maken. Aan deze belofte houdt de bank zich: alleen de echt grote saldi krijgen te maken met een negatieve spaarrente. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een ABN-rekening heeft staan krijgt vanaf 1 april de rente van de ECB doorberekend en moet op basis van de huidige stand 0,5% per jaar gaan betalen.

Handig op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van rentes & spaarbanken? Meld je aan voor de nieuwe HomeFinance MailService!

Gratis updates over Geldzaken en Renteontwikkelingen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.