Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente blijft records breken

Nieuwe aanbieder Lot Hypotheken duikt met 10 jaars hypotheekrente onder de 1 procent

Nieuwe aanbieder Lot Hypotheken duikt met 10 jaars hypotheekrente onder de 1 procent

De hypotheekrentes blijven maar dalen. Waar de rentedaling eind vorig jaar leek te stagneren, zien we dat de hypotheekrentes mede dankzij toenemende concurrentie en een dalende kapitaalmarktrente de laatste tijd toch weer verder dalen.

Vandaag maakte nieuwkomer Lot Hypotheken (een label van NIBC Bank uit Den Haag) de rentes van hun nieuwe hypotheek bekend: met een 10 jaars hypotheekrente van 0,99% is Lot de eerste hypotheekinstelling die voor een hypotheek zonder duurzaamheidskorting met de populaire 10 jaars rente onder een procent gedoken is.

Bekijk welke hypotheekrente in uw situatie geldt

Ook records bij andere renteperioden

Niet alleen de 10 jaars hypotheekrentes dalen. Ook bij veel andere rentevaste perioden staan de rentes op een all-time low. In onderstaande tabel ziet u de laagste huidige hypotheekrentes voor een annuiteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Ter vergelijking hebben we de huidige rentes naast de rentes van begin dit jaar gezet. De sterkste daling lijkt er wel vanaf, maar duidelijk is dat de rentes nog steeds dalen.

  1 jan. 13 feb. verschil
1 jaar 0,83% 0,80% -0,03%
5 jaar 0,90% 0,90% 0,00%
10 jaar 1,05% 0,99% -0,06%
15 jaar 1,38% 1,30% -0,08%
20 jaar 1,48% 1,40% -0,08%
30 jaar 1,85% 1,75% -0,10%

Lange termijn hypotheekrente ontwikkeling

In onderstaande grafiek tonen wij voor een aantal belangrijke rentevaste perioden de renteonwikkeling over de laatste jaren (laagste rente voor een hypotheek met NHG).

Historisch renteverloop hypotheekrentes

Historische rentes via ActueleRentestanden.nl

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek