HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

55-plussers sluiten meer hypotheken af

Vooral explosieve stijging van het aantal oversluiters

Vooral explosieve stijging van het aantal oversluiters

In het vierde kwartaal van 2020 zijn er 16 procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in het kwartaal ervoor. Dit komt vooral doordat veel mensen hun bestaande hypotheek hebben overgesloten. In de totale groep oversluiters vallen vooral de 55-plussers op. Binnen deze groep is het aantal hypotheekaanvragen voor oversluiten en woningverbetering explosief gestegen. Dit blijkt uit cijfers van de Hypotheker.

Grote overwaarde en lage hypotheekrente

Veel huizenbezitters zien de waarde van hun woning de laatste jaren snel stijgen. De zogenaamde Loan to value (verhouding tussen het hypotheekbedrag en de waarde van de woning) neemt hierdoor snel af. Bij veel banken geldt dat er flinke rentekortingen mogelijk zijn als deze verhouding verbetert. Als dan de hypotheekrentes zelf ook nog flink dalen, kan oversluiten heel interessant zijn.

Bekijk de actuele hypotheekrentes per risicoklasse

Meerdere redenen tot oversluiting

Volgens de Hypotheker is de lage hypotheekrente (dus lagere maandlasten) echter niet de enige reden waarom de laatste tijd zo veel 55-plussers hun hypotheek oversluiten. Veel 55-plussers kiezen ervoor om hun hypotheek in deze tijd van lage rentes te verhogen met als belangrijkste doelen het financieren van een verbouwing, een schenking aan de kinderen of het regelen van een extra financiële buffer voor later.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen