Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

55-plussers sluiten meer hypotheken af

Vooral explosieve stijging van het aantal oversluiters

Vooral explosieve stijging van het aantal oversluiters

In het vierde kwartaal van 2020 zijn er 16 procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in het kwartaal ervoor. Dit komt vooral doordat veel mensen hun bestaande hypotheek hebben overgesloten. In de totale groep oversluiters vallen vooral de 55-plussers op. Binnen deze groep is het aantal hypotheekaanvragen voor oversluiten en woningverbetering explosief gestegen. Dit blijkt uit cijfers van de Hypotheker.

Grote overwaarde en lage hypotheekrente

Veel huizenbezitters zien de waarde van hun woning de laatste jaren snel stijgen. De zogenaamde Loan to value (verhouding tussen het hypotheekbedrag en de waarde van de woning) neemt hierdoor snel af. Bij veel banken geldt dat er flinke rentekortingen mogelijk zijn als deze verhouding verbetert. Als dan de hypotheekrentes zelf ook nog flink dalen, kan oversluiten heel interessant zijn.

Bekijk de actuele hypotheekrentes per risicoklasse

Meerdere redenen tot oversluiting

Volgens de Hypotheker is de lage hypotheekrente (dus lagere maandlasten) echter niet de enige reden waarom de laatste tijd zo veel 55-plussers hun hypotheek oversluiten. Veel 55-plussers kiezen ervoor om hun hypotheek in deze tijd van lage rentes te verhogen met als belangrijkste doelen het financieren van een verbouwing, een schenking aan de kinderen of het regelen van een extra financiële buffer voor later.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek