Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Duur geld lenen nu goedkoper

Maximale rente sinds gisteren omlaag

Maximale rente sinds gisteren omlaag

Gisteren was het zover: de maximale rente op geld lenen is verlaagd van 14% naar 10%. Dit is een tijdelijke maatregel die in mei al werd aangekondigd.

Maximale rente tijdelijk omlaag

De beslissing om de maximale rente tijdelijk te verlagen is door minister Hoekstra genomen met als achtergrond de coronacrisis. Zo kunnen mensen die geraakt worden door de coronacrisis tegen iets lagere lasten geld lenen. 

Percentage voor de lange termijn?

Ondertussen denkt Hoekstra nog na over de vraag wat een goede maximale rente is voor de lange termijn. Deze moet niet te hoog zijn, maar ook niet te laag. Dan zou het immers te aantrekkelijk worden om heel gemakkelijk geld te lenen.

Rood staan, creditcard en kopen op afbetaling

De maximale rente wordt doorgaans niet in rekening gebracht bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wel bij rood staan op een betaalrekening, koop op afbetaling en creditcards met gespreide betaling.

Dure kredietvormen iets goedkoper

Deze dure kredietvormen worden door de maatregel dus iets goedkoper. De verlaging van 14% naar 10% moet de mensen die gebruik moeten maken van deze noodgrepen enigszins beschermen tegen de hoge lasten daarvan.

Rente op duur geld lenen omlaag

Nog steeds duur geld lenen

Ook met de 10% rente blijven deze leenvormen relatief duur. Het is ruim goedkoper om te kiezen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Voor leenbedragen tot € 5.000 zijn er 5 banken die een PL aanbieden met een vanaf-rente onder de 7%:

Laagste rente persoonlijke lening 11 augustus 2020
Laagste rente Persoonlijke lening tot € 5.000 op 11 augustus 2020 – bron: Lening.nl

Check de actuele laagste PL-rente

Voor kleinere bedragen nemen mensen niet snel de moeite om een ‘echte lening’ aan te vragen. Rood staan op de bankrekening is eenvoudiger te regelen en is daarna permanent te gebruiken. Hetzelfde geldt voor een creditcard. Kopen op afbetaling is ook een valkuil: wie daaraan begint en ervaart hoe simpel dat gaat doet het daarna makkelijker. Met het risico dat ze doorlopend schulden hebben tegen te hoge rentes.

Zullen we je op de hoogte houden van ontwikkelingen bij lenen?

Meld je NU aan voor de gratis Update Lenen van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek