Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrenteaftrek opgeven voor EU-steun?

Minister Hoekstra wil belastingvoordeel huiseigenaren versneld afbouwen

Minister Hoekstra wil belastingvoordeel huiseigenaren versneld afbouwen

Minister Hoekstra van Financiën dringt er bij het kabinet op aan om toch nog verdergaande maatregelen te nemen voor het versneld afbouwen van de hypotheekrenteaftrek. De reden: de hervormingen die Nederland moet aanbieden om steun te krijgen uit het Europese corona herstelfonds.

Europees corona herstelfonds

Om aanspraak te maken op een uitkering uit het herstelfonds moeten landen hervormingen aanbieden. Dit is een punt waar juist Rutte zich hard voor heeft gemaakt. Deze voorwaarde geldt dus óók voor Nederland.

Corona steun van Europa

Hoekstra & EU: lagere schulden bij particulieren

Wopke Hoekstra wil ca 6,5 miljard euro claimen uit het fonds. Daar moeten dus hervormingen tegenover staan – Hoekstra wil daarvoor graag voldoen aan de Europese wens dat we in ons land de schuldenlast bij particulieren verlagen.

Hypotheekrenteaftrek en maximale hypotheek

De CDA-minister pleit al veel langer voor een snellere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en een verdere verlaging van de maximale hypotheek. De EU-eisen zijn dan ook koren op zijn molen.

Europese Unie

VVD is tegen – genoeg andere hervormingen

De VVD ziet hier niets in. Het lijkt er ook op dat het niet nodig is om te sleutelen aan de hypotheekrenteaftrek voor het beroep op het coronaherstelfonds. De kabinetsplannen bevatten al veel andere hervormingen waar Brussel op aandringt.

Wens Hoekstra waarschijnlijk niet vervuld

Bovendien heeft de Europese Raad in zijn laatste aanbevelingen aan Nederland – in mei 2020 – niet meer gerept over de hypotheekrenteaftrek, terwijl dat in 2019 nog wel een onderwerp van aandacht was. De kans dat de wens van Hoekstra vervuld zal worden is dan ook niet groot.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de hypotheekrenteaftrek?

De belangrijkste nieuwtjes in je mail met onze gratis Hypotheken Update!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek