Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Grens negatieve spaarrente omlaag bij ABN Amro

Vanaf januari betalen voor spaartegoed vanaf €500.000

Vanaf januari betalen voor spaartegoed vanaf €500.000

ABN Amro heeft aangekondigd dat de grens voor het in rekening brengen van een negatieve spaarrente omlaag gaat. Vanaf 1 januari 2021 komt die grens op € 500.000 in plaats van de huidige € 2.500.000.

Negatieve spaarrente bij ABN Amro

Sinds 1 april 2020 heeft ABN Amro een negatieve rente in haar rentetabel staan. Wie meer dan € 2.500.000 bij de bank heeft staan gaat over het meerdere 0,5% rente aan de bank betalen.

Optelling saldi alle betaal- en spaarrekeningen

Het gaat hierbij niet om het saldo van één rekening: er wordt gekeken naar het totale tegoed op alle betaal- en spaarrekeningen bij ABN Amro. Het totaalbedrag bepaalt de ‘saldoklasse’ – die bepaalt of de consument moet betalen voor het aanhouden van spaargeld.

Grens fors omlaag naar € 500.000

De grens van € 2.500.000 gaat per 1 januari 2021 fors omlaag naar € 500.000. Spaarders met een totaalsaldo onder dat bedrag betalen dus ook dan nog geen negatieve rente. De rente staat voor hen op 0,0%: zij krijgen bij ABN Amro dus geen vergoeding voor hun spaargeld.

Negatieve rente bij ABN Amro

Bron: website ABN Amro

Compensatie negatieve rente voor belegger

Wie ook beleggingen heeft via ABN Amro krijgt tijdelijk een compensatie voor een deel van die negatieve rente. Deze compensatie is gemaximeerd tot € 2.500 per kwartaal. De compensatieregeling wordt alleen in de eerste twee kwartalen van 2021 uitgevoerd. De vergoeding wordt alleen verrekend met de negatieve rente – dus niet apart uitbetaald.

ING verlaagde grens al eerder

De stap om de grens voor de negatieve spaarrente te verlagen werd al eerder gezet door ING. Daar werd per 1 juli een grens van € 1.000.000 ingevoerd, maar eind augustus kondigde de bank al aan dat de grens naar € 250.000 zou gaan. Voor zakelijke spaarders was het al per 1 oktober zo ver, voor particulieren verandert de grens per 1 januari 2021.

Andere banken geven nog wel rente

De gewone spaarder heeft hier voorlopig geen last van. Toch kan iedere spaarder bij ABN Amro of ING een hogere rente krijgen voor zijn spaargeld. Spaarrentes vergelijken en overstappen naar een andere spaarbank is niet ingewikkeld en levert een beter rendement op.

Spaarrentes vergelijken

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij spaarbanken?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Sparen in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek