Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eerste zorgpremie 2022 bekend: 39 euro hoger

DSW verhoogt premie zorgverzekering met € 3,25 per maand

DSW verhoogt premie zorgverzekering met € 3,25 per maand

De zorgpremie voor 2022 gaat bij DSW met € 3,25 per maand omhoog – dat is een stijging van € 39,00 per jaar. De nieuwe premie voor de basisverzekering bij DSW komt uit op € 127,75 per maand.

DSW komt als eerste met zorgpremie 2022

DSW de eerste met zorgpremie 2022

Ieder jaar is DSW de eerste zorgverzekeraar die de premie voor het nieuwe jaar bekendmaakt. Normaal gesproken doen ze dat een week na Prinsjesdag, dit jaar lukte dat niet op de 4e dinsdag van september. DSW gaf toen aan dat het een paar weken langer zou duren dit jaar – dat is uitgekomen op een vertraging van drie weken. 

Sterkere stijging dan inschatting kabinet

Op Prinsjesdag schatte het demissionaire kabinet de premiestijging voor 2022 in op € 2,75 per maand – € 31 op jaarbasis. DSW zit daar met een verhoging van € 39 ruim boven. De hogere premie is te wijten aan de stijgende zorgkosten, zoals het toenemende gebruik van dure geneesmiddelen. 

Kosten van medicijnen

Compensatie overheid houdt  premiestijging in toom

DSW geeft aan dat de premiestijging nog veel groter zou zijn geweest als de overheid de zorgverzekeraars niet zou compenseren voor de coronakosten. Zonder deze ‘catastroferegeling’ zou de maandelijkse zorgpremie maar liefst € 7,50 hoger zijn uitgekomen: in plaats van € 39 een stijging van € 90 op jaarbasis.

Premies zorgverzekeringen 2022 vergelijken

Met de bekendmaking van de eerste zorgpremie voor 2022 kan het op een rij zetten van de premies voor het nieuwe jaar starten. Elke nieuwe premie wordt aangevuld in onze vergelijking van basispremies voor 2022 – waarin ook te zien is hoe groot het verschil met de premie van 2021 is.

Alle premies bekend op 12 november

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november de tijd om hun premies voor 2022 bekend te maken. Vanaf dat moment kan iedereen de ziektekostenverzekeringen voor het nieuwe jaar naast elkaar zetten en desgewenst overstappen naar een nadere polis.

Zullen we je een seintje geven als alle premies bekend zijn?

Meld je aan voor onze Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek