Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 19 oktober 2021, 08:35
#zorgverzekering

De zorgpremie voor 2022 gaat bij DSW met € 3,25 per maand omhoog - dat is een stijging van € 39,00 per jaar. De nieuwe premie voor de basisverzekering bij DSW komt uit op € 127,75 per maand.

DSW komt als eerste met zorgpremie 2022

DSW de eerste met zorgpremie 2022

Ieder jaar is DSW de eerste zorgverzekeraar die de premie voor het nieuwe jaar bekendmaakt. Normaal gesproken doen ze dat een week na Prinsjesdag, dit jaar lukte dat niet op de 4e dinsdag van september. DSW gaf toen aan dat het een paar weken langer zou duren dit jaar - dat is uitgekomen op een vertraging van drie weken. 

Sterkere stijging dan inschatting kabinet

Op Prinsjesdag schatte het demissionaire kabinet de premiestijging voor 2022 in op € 2,75 per maand - € 31 op jaarbasis. DSW zit daar met een verhoging van € 39 ruim boven. De hogere premie is te wijten aan de stijgende zorgkosten, zoals het toenemende gebruik van dure geneesmiddelen. 

Kosten van medicijnen

Compensatie overheid houdt  premiestijging in toom

DSW geeft aan dat de premiestijging nog veel groter zou zijn geweest als de overheid de zorgverzekeraars niet zou compenseren voor de coronakosten. Zonder deze 'catastroferegeling' zou de maandelijkse zorgpremie maar liefst € 7,50 hoger zijn uitgekomen: in plaats van € 39 een stijging van € 90 op jaarbasis.

Premies zorgverzekeringen 2022 vergelijken

Met de bekendmaking van de eerste zorgpremie voor 2022 kan het op een rij zetten van de premies voor het nieuwe jaar starten. Elke nieuwe premie wordt aangevuld in onze vergelijking van basispremies voor 2022 - waarin ook te zien is hoe groot het verschil met de premie van 2021 is.

Alle premies bekend op 12 november

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november de tijd om hun premies voor 2022 bekend te maken. Vanaf dat moment kan iedereen de ziektekostenverzekeringen voor het nieuwe jaar naast elkaar zetten en desgewenst overstappen naar een nadere polis.

Zullen we je een seintje geven als alle premies bekend zijn?

Meld je aan voor onze Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.