Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 5 april 2022, 08:35
#besparen #energie #verduurzamen

De overheid wil dat Nederland snel gaat isoleren. Daarom is er een Energiebesparingscampagne gelanceerd, plus een Nationaal Isolatieprogramma.

Het is om meerdere redenen verstandig om energie te besparen. Het is goed voor je portemonnee, het klimaat én het helpt ons om minder afhankelijk te worden van gas uit Rusland. Daarom zetten we energiebesparing de komende tijd bij iedereen op de kaart. Dat doen we met een campagne met praktische bespaartips waarmee huishoudens en bedrijven direct energie kunnen besparen en met extra geld om mensen te helpen bij het isoleren van hun huis.

Campagne: Zet ook de knop om

E is een landelijke campagne gestart om huishoudens en ondernemers aan te zetten tot energiebesparing. De campagne 'Zet ook de knop om' gaat aandacht besteden aan praktische energie besparingstips. Bijvoorbeeld: het uitgangspunt om niet langer dan 5 minuten te douchen, de thermostaat overdag niet hoger te zetten dan 19 graden en 's nachts op 15 graden.

Zet ook de knop om: Energiebesparingscampagne Rijksoverheid

Nationaal Isolatieprogramma

Daarnaast is ook besloten tot een Nationaal Isolatieprogramma, om mensen te helpen bij heet isoleren van hun woning. Het doel: in 2030 moeten er 2,5 miljoen woningen geïsoleerd zijn. Voor het Nationaal Isolatieprogramma stelt het kabinet tot en met 2030 een bedrag van € 4 miljard ter beschikking. 

Meer en aangepaste mogelijkheden

De mogelijkheden van het Nationaal Isolatieprogramma moeten nog worden uitgewerkt - de meeste zullen pas in 2023 in werking treden. Dan wordt het o.a. mogelijk om voor maar één isolatiemaatregel subsidie te krijgen, terwijl op dit moment het minimale aantal maatregelen nog twee is. 

Verbeterjehuis.nl

Energiebespaarleningen

De website Verbeterjehuis.nl moet huiseigenaren een beeld geven van de energiezuinigheid van hun woning en de kosten en besparingen van deze maatregelen. Er is ook informatie te vinden over subsidies en financieringsopties. Denk hierbij aan de energiebespaarleningen van het Nationaal Warmtefonds - waar het kabinet een 0%-rente energiebespaarlening aan toevoegt.

Leningen vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.