Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Energiebesparingscampagne en Nationaal Isolatieprogramma

Overheid zet in op energiebesparing en woningisolatie

Overheid zet in op energiebesparing en woningisolatie

De overheid wil dat Nederland snel gaat isoleren. Daarom is er een Energiebesparingscampagne gelanceerd, plus een Nationaal Isolatieprogramma.

Het is om meerdere redenen verstandig om energie te besparen. Het is goed voor je portemonnee, het klimaat én het helpt ons om minder afhankelijk te worden van gas uit Rusland. Daarom zetten we energiebesparing de komende tijd bij iedereen op de kaart. Dat doen we met een campagne met praktische bespaartips waarmee huishoudens en bedrijven direct energie kunnen besparen en met extra geld om mensen te helpen bij het isoleren van hun huis.

Campagne: Zet ook de knop om

E is een landelijke campagne gestart om huishoudens en ondernemers aan te zetten tot energiebesparing. De campagne ‘Zet ook de knop om‘ gaat aandacht besteden aan praktische energie besparingstips. Bijvoorbeeld: het uitgangspunt om niet langer dan 5 minuten te douchen, de thermostaat overdag niet hoger te zetten dan 19 graden en ’s nachts op 15 graden.

Zet ook de knop om: Energiebesparingscampagne Rijksoverheid

Nationaal Isolatieprogramma

Daarnaast is ook besloten tot een Nationaal Isolatieprogramma, om mensen te helpen bij heet isoleren van hun woning. Het doel: in 2030 moeten er 2,5 miljoen woningen geïsoleerd zijn. Voor het Nationaal Isolatieprogramma stelt het kabinet tot en met 2030 een bedrag van € 4 miljard ter beschikking. 

Meer en aangepaste mogelijkheden

De mogelijkheden van het Nationaal Isolatieprogramma moeten nog worden uitgewerkt – de meeste zullen pas in 2023 in werking treden. Dan wordt het o.a. mogelijk om voor maar één isolatiemaatregel subsidie te krijgen, terwijl op dit moment het minimale aantal maatregelen nog twee is. 

Verbeterjehuis.nl

Energiebespaarleningen

De website Verbeterjehuis.nl moet huiseigenaren een beeld geven van de energiezuinigheid van hun woning en de kosten en besparingen van deze maatregelen. Er is ook informatie te vinden over subsidies en financieringsopties. Denk hierbij aan de energiebespaarleningen van het Nationaal Warmtefonds – waar het kabinet een 0%-rente energiebespaarlening aan toevoegt.

Leningen vergelijken

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek