Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogVanaf 2026 betekent CV vervangen: overstappen op duurzamer alternatief
Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting heeft bekendgemaakt dat het vanaf 2026 verplicht wordt om bij de vervanging van een CV-installatie te kiezen voor een duurzamer alternatief. Ten minste een hybride warmtepomp, liever nog een elektrische warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. Tot 2030 is er subsidie voor de aanschaf van zo'n nieuwe warmte-installatie, huiseigenaren kunnen 30% van de kosten vergoed krijgen.
Deze maatregel komt voort uit de wens van de regering om het verduurzamen van het woningbestand sneller te laten verlopen. Vereniging Eigen Huis is het op zich eens met de wens tot verduurzaming. De bekendmaking van een verplichting komt voor de belangenvereniging van huiseigenaren echter te vroeg: eerst moeten cruciale randvoorwaarden geregeld zijn.
Wat betreft Eigen Huis is er nog teveel onduidelijk omtrent de verplichting. Er moet eerst meer bekend worden over de uitwerking van de maatregel en de gevolgen voor huiseigenaren. Zo zijn er op dit moment te weinig installateurs en te weinig (hybride) warmtepompen. Ook is het net niet overal op orde. Die problemen moeten volledig opgelost zijn voordat er sprake kan zijn van een verplichting.
Wat betreft de vereniging wordt de verplichting niet eerder ingevoerd voordat cruciale randvoorwaarden voor consumenten op orde zijn. Hiervoor moeten garanties komen. Zodat iedereen ook daadwerkelijk in staat wordt gesteld om de overstap te kunnen maken. Deze garanties zitten met name op betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van het advies. ... vindt dat een verplichting daarmee het sluitstuk is. Eerst moeten de barrières worden weggenomen, zodat iedereen kan meekomen in de energietransitie.
Een hybride warmtepomp kost tussen de € 4.500 en € 6.000 inclusief installatie. De verwarming van het huis gebeurt dan grotendeels via de warmtepomp, die draait op elektriciteit. Er zit echter ook een CV in die zorgt voor de verwarming van tapwater en die bijspringt als het buiten koud is. De kosten van de warmtepomp worden terugverdiend door de lagere gasrekening.
Meer informatie over de warmtepomp
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.