Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 17 juni 2022, 08:34
#hypotheek #algemene rentes

De hypotheekrente wordt door de banken massaal verhoogd. Per vandaag wordt een enorm aantal renteverhogingen doorgevoerd voor hypotheken: een logisch gevolg van de doorstijgende kapitaalmarktrente.

Enorm aantal renteverhogingen voor hypotheken

Bijna 30 hypotheken krijgen per vandaag een hogere rente. Diverse banken bieden meerdere hypotheekproducten aan - gaat het om 20 hypotheekbanken. Het komt niet vaak voor dat er zoveel hypotheekrentes omhoog gaan op één dag. Een kleine greep uit de lijst met rentewijzigingen:

Hypotheekrente verhogingen 17 juni 2022

Check de huidige hypotheekrente

Nagenoeg alle hypotheekbanken verhogen rente

Het totaal voor deze week komt op renteverhoging voor meer dan 45 hypotheken bij zo'n 30 hypotheekbanken. In totaal worden bij HomeFinance de rentes bijgehouden van 35 hypotheekbanken, nagenoeg allemaal hebben ze dus hun hypotheekrente deze week verhoogd.

Kapitaalmarktrente als boosdoener

De boosdoener achter deze hausse aan renteverhogingen is de kapitaalmarktrente. Die is in de afgelopen twee weken in een enorm tempo gestegen:

Ontwikkeling kapitaalmarktrente tm 16 juni 2022

Na het doorbreken van de 2% grens leek dat misschien tijdelijk te zijn - de volgende dag kwam de kapitaalmarktrente echter weer boven die grens uit. De banken kunnen dan niet achterblijven. Zij baseren hun hypotheekrentes immers voor een groot deel op de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt.

De rentes ontwikkelen zich razendsnel...

Zullen we je op de hoogte houden via onze MailService?

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.