Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente massaal verhoogd

Enorm aantal renteverhogingen bij hypotheken

Enorm aantal renteverhogingen bij hypotheken

De hypotheekrente wordt door de banken massaal verhoogd. Per vandaag wordt een enorm aantal renteverhogingen doorgevoerd voor hypotheken: een logisch gevolg van de doorstijgende kapitaalmarktrente.

Enorm aantal renteverhogingen voor hypotheken

Bijna 30 hypotheken krijgen per vandaag een hogere rente. Diverse banken bieden meerdere hypotheekproducten aan – gaat het om 20 hypotheekbanken. Het komt niet vaak voor dat er zoveel hypotheekrentes omhoog gaan op één dag. Een kleine greep uit de lijst met rentewijzigingen:

Hypotheekrente verhogingen 17 juni 2022

Check de huidige hypotheekrente

Nagenoeg alle hypotheekbanken verhogen rente

Het totaal voor deze week komt op renteverhoging voor meer dan 45 hypotheken bij zo’n 30 hypotheekbanken. In totaal worden bij HomeFinance de rentes bijgehouden van 35 hypotheekbanken, nagenoeg allemaal hebben ze dus hun hypotheekrente deze week verhoogd.

Kapitaalmarktrente als boosdoener

De boosdoener achter deze hausse aan renteverhogingen is de kapitaalmarktrente. Die is in de afgelopen twee weken in een enorm tempo gestegen:

Ontwikkeling kapitaalmarktrente tm 16 juni 2022

Na het doorbreken van de 2% grens leek dat misschien tijdelijk te zijn – de volgende dag kwam de kapitaalmarktrente echter weer boven die grens uit. De banken kunnen dan niet achterblijven. Zij baseren hun hypotheekrentes immers voor een groot deel op de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt.

De rentes ontwikkelen zich razendsnel…

Zullen we je op de hoogte houden via onze MailService?

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Eduard van Eden van vrijdag juni 17, 2022 10:06
    Rentes gaan echt niet verdubbelen want dan worden de staatsleningen en schulden onbetaalbaar.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek