Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 15 november 2022, 10:44
#sparen #banken en verzekeraars

De beweging in de spaarrente is nog niet tot stilstand gekomen. Vandaag verhoogt Bigbank uit Estland de rente op Flexibel sparen naar 1,0% en komt daarmee boven het Zweedse Klarna (0,95%) en het Franse Renault Bank (0,85%) te staan: op nummer 1 in de vergelijking van hoogste spaarrentes. 

Hoogste spaarrente

Nieuwe hoogste rente bij sparen zonder voorwaarden

De top 3 van hoogste rentes op spaarrekeningen zonder voorwaarden ziet er met de nieuwe rente van Bigbank zo uit:

Hoogste spaarrentes voor vrij opvraagbaar spaargeld - 15 november 2022

De hoogste spaarrentes worden overduidelijk vergoed door banken uit andere landen dan Nederland. Estland, Zweden en Frankrijk - met ook nog Spanje op nummer 4 - spaargeld moet naar het buitenland gebracht worden om de beste rente te krijgen. Het geld valt daarmee ook onder het depositogarantiestelsel van het betreffende land. Niet elke spaarder vindt dat prettig.

Spaarrente bij banken met Nederlandse garantie

De rentes bij banken die onder de Nederlandse spaargarantie vallen zijn ook in beweging de laatste weken. Dit geldt alleen voor de kleinere banken, zoals te zien is aan deze hoogste rentes:

Hoogste rente vrij opvraagbaar sparen met Nederlandse garantie - 15 november 2022

De Nederlandse grootbanken verhogen hun spaarrente pas over twee weken: per 1 december gaat de rente op spaarrekeningen bij ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN Bank en SNS Bank omhoog. Daarmee komen ze echter nog niet in de buurt van de rentes die bij de kleinere banken hierboven vergoed wordt.

Hoogste spaarrente in de gaten houden?

Wij houden je graag op de hoogte via de mail!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.