Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste spaarrente omhoog naar 1%

Bigbank verhoogt rente naar nummer 1-positie

Bigbank verhoogt rente naar nummer 1-positie

De beweging in de spaarrente is nog niet tot stilstand gekomen. Vandaag verhoogt Bigbank uit Estland de rente op Flexibel sparen naar 1,0% en komt daarmee boven het Zweedse Klarna (0,95%) en het Franse Renault Bank (0,85%) te staan: op nummer 1 in de vergelijking van hoogste spaarrentes. 

Hoogste spaarrente

Nieuwe hoogste rente bij sparen zonder voorwaarden

De top 3 van hoogste rentes op spaarrekeningen zonder voorwaarden ziet er met de nieuwe rente van Bigbank zo uit:

Hoogste spaarrentes voor vrij opvraagbaar spaargeld - 15 november 2022

De hoogste spaarrentes worden overduidelijk vergoed door banken uit andere landen dan Nederland. Estland, Zweden en Frankrijk – met ook nog Spanje op nummer 4 – spaargeld moet naar het buitenland gebracht worden om de beste rente te krijgen. Het geld valt daarmee ook onder het depositogarantiestelsel van het betreffende land. Niet elke spaarder vindt dat prettig.

Spaarrente bij banken met Nederlandse garantie

De rentes bij banken die onder de Nederlandse spaargarantie vallen zijn ook in beweging de laatste weken. Dit geldt alleen voor de kleinere banken, zoals te zien is aan deze hoogste rentes:

Hoogste rente vrij opvraagbaar sparen met Nederlandse garantie - 15 november 2022

De Nederlandse grootbanken verhogen hun spaarrente pas over twee weken: per 1 december gaat de rente op spaarrekeningen bij ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN Bank en SNS Bank omhoog. Daarmee komen ze echter nog niet in de buurt van de rentes die bij de kleinere banken hierboven vergoed wordt.

Hoogste spaarrente in de gaten houden?

Wij houden je graag op de hoogte via de mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek