Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verrassend: huizenprijzen in januari hoger!

Gemiddelde prijs koopwoning toegenomen t.o.v. december

Gemiddelde prijs koopwoning toegenomen t.o.v. december

De huizenprijzen waren in januari 2023 iets hoger dan een maand eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat in de nieuwste cijfers over de woningmarkt zien dat de prijsindex van bestaande koopwoningen in januari 1,5% hoger uitkwam dan in december 2022.

Gemiddelde huizenprijs in januari

De gemiddelde transactieprijs voor bestaande koopwoningen kwam in januari uit op € 424.681. Dat is een stijging ten opzichte van de vorige maand – de eerste na een periode van maandelijkse daling.

Prijsindex bestaande koopwoningen tm januari 2023 - CBS.nl

Verrassende stijging

Deze plotselinge stijging is verrassend te noemen. Het is niet ongebruikelijk dat huizenprijzen in de maand januari stijgen. Het CBS heeft hiervoor geen verklaring, maar ziet het ieder jaar. Toch was het dit jaar niet de verwachting, gezien de daling van de huizenprijzen sinds juli 2022.

Prijsontwikkeling huizen op jaarbasis

Op jaarbasis stegen de huizenprijzen ook nog steeds. Ten opzichte van januari 2022 waren bestaande huizen 1,1% duurder. Die stijging is nog steeds aan het afnemen: 

Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen tm januari 2023 | CBS.nl

De prijsstijging van bestaande koopwoningen was vorige maand de laagste in bijna negen jaar tijd. Ook werden er ruim minder woningen verkocht ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal van 13.126 transacties was 6,6% minder dan in januari 2022.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek