Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Actierente bij Openbank naar 2,50%

Een half jaar lang de hoogste rente zonder voorwaarden

Een half jaar lang de hoogste rente zonder voorwaarden

De Spaanse bank Openbank heeft haar actierente op de Welkom Spaarrekening verhoogd van 2,00% naar 2,50%. Nieuwe spaarders bij Openbank krijgen deze rente 6 maanden lang over een saldo van maximaal € 100.000. 

Bestaande Welkom Spaarrekening krijgt NIET automatisch hogere rente

Belangrijk om te weten: wie al een Welkom Spaarrekening heeft lopen met de oude 2,00% rente krijgt NIET automatisch de nieuwe 2,50% uitgekeerd. Deze spaarders kunnen wel telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Openbank (070 – 700 75 16) . Zij kunnen dan een verzoek indienen voor een uitzondering. 

Openbank uit Spanje

Welkom spaarrekening: 6 maanden lang 2,50% rente op spaargeld

De Welkom Spaarrekening is alleen te openen door nieuwe klanten van Openbank. De eerste zes maanden krijgen zij 2,50% rente (op jaarbasis) over hun saldo tot maximaal € 100.000. Na die periode wordt de rekening automatisch omgezet in een Open Spaarrekening.

Open Spaarrekening: 1,50% of 2,25% spaarrente

Op de Open Spaarrekening kun een spaarder 2,25% rente krijgen – daar zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Enkel als de bijbehorende gratis Openbank betaalrekening actief gebruikt wordt is de rente zo hoog. Is dat niet het geval, dan is de rente 1,50%. 

Over de voorwaarden voor de 2,25% rente vermeldt Openbank op haar website het volgende:

  • Wanneer je voldoet aan de voorwaarden van het maandelijks laten bijschrijven van het salaris, een pensioenbetaling, uitkering of periodieke overboeking van minimaal € 600,- of door het laten afschrijven van ten minste 3 maandelijkse of tweemaandelijkse automatische incasso’s van de gekoppelde Open Betaalrekening, is de nominale rente op jaarbasis 2,25%.* Wanneer je niet voldoet aan deze voorwaarden is de rente 1,50%.*
  • Je kunt onbeperkt sparen op deze rekening. Er is geen maximumlimiet.
  • Iedere maand ontvang je de rente op je Open Spaarrekening.

Details Openbank 

Openbank is een Spaanse bank, geld bij deze bank valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Het is een dochter van de grote financiële instelling Santander – maar werkt onder een eigen bankvergunning.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek