Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 31 maart 2023, 10:25
#sparen #banken en verzekeraars

De Spaanse bank Openbank heeft haar actierente op de Welkom Spaarrekening verhoogd van 2,00% naar 2,50%. Nieuwe spaarders bij Openbank krijgen deze rente 6 maanden lang over een saldo van maximaal € 100.000. 

Bestaande Welkom Spaarrekening krijgt NIET automatisch hogere rente

Belangrijk om te weten: wie al een Welkom Spaarrekening heeft lopen met de oude 2,00% rente krijgt NIET automatisch de nieuwe 2,50% uitgekeerd. Deze spaarders kunnen wel telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Openbank (070 - 700 75 16) . Zij kunnen dan een verzoek indienen voor een uitzondering. 

Openbank uit Spanje

Welkom spaarrekening: 6 maanden lang 2,50% rente op spaargeld

De Welkom Spaarrekening is alleen te openen door nieuwe klanten van Openbank. De eerste zes maanden krijgen zij 2,50% rente (op jaarbasis) over hun saldo tot maximaal € 100.000. Na die periode wordt de rekening automatisch omgezet in een Open Spaarrekening.

Open Spaarrekening: 1,50% of 2,25% spaarrente

Op de Open Spaarrekening kun een spaarder 2,25% rente krijgen - daar zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Enkel als de bijbehorende gratis Openbank betaalrekening actief gebruikt wordt is de rente zo hoog. Is dat niet het geval, dan is de rente 1,50%. 

Over de voorwaarden voor de 2,25% rente vermeldt Openbank op haar website het volgende:

  • Wanneer je voldoet aan de voorwaarden van het maandelijks laten bijschrijven van het salaris, een pensioenbetaling, uitkering of periodieke overboeking van minimaal € 600,- of door het laten afschrijven van ten minste 3 maandelijkse of tweemaandelijkse automatische incasso’s van de gekoppelde Open Betaalrekening, is de nominale rente op jaarbasis 2,25%.* Wanneer je niet voldoet aan deze voorwaarden is de rente 1,50%.*
  • Je kunt onbeperkt sparen op deze rekening. Er is geen maximumlimiet.
  • Iedere maand ontvang je de rente op je Open Spaarrekening.

Details Openbank 

Openbank is een Spaanse bank, geld bij deze bank valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Het is een dochter van de grote financiële instelling Santander - maar werkt onder een eigen bankvergunning.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.