Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Grootbanken verhogen spaarrente

Rabobank, ING en ABN Amro gaan naar 0,75%

Rabobank, ING en ABN Amro gaan naar 0,75%

De spaarrente bij de Nederlandse grootbanken gaat omhoog. De drie grootste banken van ons land hebben een renteverhoging aangekondigd.

Rabobank liep voorop

Op vrijdag 14 april kwam Rabobank als eerste met het bericht dat de rente op spaarrekeningen verder omhoog gaat. Per 1 mei wordt de spaarrente bij deze bank verhoogd naar 0,75%. Op dit moment krijgen spaarders bij Rabobank nog 0,50% rente.

Rabobank & ABN Amro

ING en ABN Amro volgen

In het verleden is gebleken dat een aanpassing van de spaarrente bij één van de grootbanken vrijwel altijd wordt gevolgd door rentenieuws van de andere grote spelers in de Nederlandse spaarmarkt. Zo ook deze keer: in de loop van vorige week meldden zowel ING als ABN Amro dat er een verhoging van de spaarrente onderweg is: per 1 mei gaat deze omhoog van 0,50% naar 0,75%.

Verschil in saldogrenzen

Het lijkt erop dat Rabobank, ING en ABN Amro precies hetzelfde bieden voor spaarders. Het rentetarief is immers nagenoeg altijd gelijk. Toch zijn er ook verschillen, met name in de saldogrenzen. Afhankelijk van het saldo dat op een spaarrekening staat kan daardoor een behoorlijk verschil ontstaan in de rente die de klant ontvangt.

ING minder scheutig dan Rabobank en ABN Amro

Het rentepercentage van 0,75% per 1 mei 2023 is niet voor alle spaarsaldi hetzelfde:

  • Rabobank: 0,75% tot een saldo van € 5 miljoen
  • ABN Amro: 0,75% tot een saldo van € 1 miljoen
  • ING:
    • 0,75% voor een saldo tot € 10.000
    • 0,65% voor saldo tussen € 10.000 en € 1 miljoen
    • 0,00% boven € 1 miljoen

Spaarders met een saldo van meer dan € 10.000 zijn bij ING dus slechter af dan bij Rabobank of ABN Amro.

Veel hogere spaarrentes bij andere banken

Wie kiest voor een kleinere of buitenlandse bank kan echter een nog veel hogere spaarrente krijgen. Dit maakt een vergelijking van spaarrentes snel duidelijk. Er zijn inmiddels meerdere banken die een rente van 2% of net daarboven vergoeden op spaarrekeningen. 

Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden - 24 april 2023
Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden – 24 april 2023

Actuele rentes voor sparen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek