HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Inflatie liep in mei weer verder op

Voorlopige raming: 6,1 procent hogere prijzen

Voorlopige raming: 6,1 procent hogere prijzen

Uit de snelle raming van de inflatie in mei door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de prijzen in de afgelopen maand weer wat sneller zijn gestegen. De voorlopige inflatie over mei 2023 komt uit op 6,1%. In april stegen de prijzen nog met 5,2% en in maart met 4,4%.

Snelle raming inflatie door CBS

De snelle raming wordt bepaald op basis van nog onvolledige brongegevens. Het definitieve inflatiecijfer over mei kan dan ook nog afwijken van deze 6,1%. De definitieve cijfers over mei 2023 worden op 6 juni gepubliceerd.

Prijzen stijgen weer sneller

Na de hoge inflatie in 2022 daalde het cijfer van de consumentenprijsindex (CPI) snel. Deze daling blijkt echter niet door te zetten: voor de tweede maand op rij komt er nu weer een grotere prijsstijging uit de bus.

Inflatie ontwikkeling tot en met mei 2023 (voorlopig cijfer) - CBS.nl

Prijsstijging vergeleken met mei 2022

Het inflatiecijfer per maand laat zien hoe de prijzen van consumentenproducten zich hebben ontwikkeld ten opzichte van een jaar geleden. Voor mei 2023 betekent dit dat de prijzen volgens deze voorlopige raming 6,1% hoger zijn dan in mei 2022. De meting is dus niet ten opzichte van april 2023.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen