Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Inflatie liep in mei weer verder op

Voorlopige raming: 6,1 procent hogere prijzen

Voorlopige raming: 6,1 procent hogere prijzen

Uit de snelle raming van de inflatie in mei door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de prijzen in de afgelopen maand weer wat sneller zijn gestegen. De voorlopige inflatie over mei 2023 komt uit op 6,1%. In april stegen de prijzen nog met 5,2% en in maart met 4,4%.

Snelle raming inflatie door CBS

De snelle raming wordt bepaald op basis van nog onvolledige brongegevens. Het definitieve inflatiecijfer over mei kan dan ook nog afwijken van deze 6,1%. De definitieve cijfers over mei 2023 worden op 6 juni gepubliceerd.

Prijzen stijgen weer sneller

Na de hoge inflatie in 2022 daalde het cijfer van de consumentenprijsindex (CPI) snel. Deze daling blijkt echter niet door te zetten: voor de tweede maand op rij komt er nu weer een grotere prijsstijging uit de bus.

Inflatie ontwikkeling tot en met mei 2023 (voorlopig cijfer) - CBS.nl

Prijsstijging vergeleken met mei 2022

Het inflatiecijfer per maand laat zien hoe de prijzen van consumentenproducten zich hebben ontwikkeld ten opzichte van een jaar geleden. Voor mei 2023 betekent dit dat de prijzen volgens deze voorlopige raming 6,1% hoger zijn dan in mei 2022. De meting is dus niet ten opzichte van april 2023.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek