Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Energie besparen met NHG hypotheek

Financieren energiebesparende voorzieningen makkelijker

Financieren energiebesparende voorzieningen makkelijker

Steeds meer mensen raken doordrongen van de noodzaak om zuiniger met energie om te gaan. Duurzaam wonen door energiebesparende maatregelen is daarbij een mooie stap. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW, uitvoerder van de NHG-regeling) maakt het nu makkelijker om deze maatregelen te financieren binnen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Kostenspecificatie energiebesparende maatregelen voldoende

Wie vanaf nu een hypotheek met NHG afsluit en daarin bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen wil meefinancieren, hoeft daarvoor geen offerte van een leverancier meer aan te leveren. Een kostenspecificatie is vanaf nu voldoende. Wel blijven ze controleren of het geleende geld wel werkelijk is uitgegeven aan de geplande energiebesparende maatregelen.

Financieringsmogelijkheden voor duurzaam wonen

Er is meer dat het aantrekkelijk maakt om een eigen woning duurzamer te maken. Al veel langer is het mogelijk om daarvoor een hogere hypotheek af te sluiten dan zonder die maatregelen: maximaal 106% van de woningwaarde in plaats van de reguliere 101%. Die extra 5% is het budget voor energiebesparende voorzieningen.

Bereken wat de maximale hypotheek op uw inkomen is!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek