Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 21 juli 2017, 09:36
#hypotheek

Steeds meer mensen raken doordrongen van de noodzaak om zuiniger met energie om te gaan. Duurzaam wonen door energiebesparende maatregelen is daarbij een mooie stap. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW, uitvoerder van de NHG-regeling) maakt het nu makkelijker om deze maatregelen te financieren binnen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Kostenspecificatie energiebesparende maatregelen voldoende

Wie vanaf nu een hypotheek met NHG afsluit en daarin bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen wil meefinancieren, hoeft daarvoor geen offerte van een leverancier meer aan te leveren. Een kostenspecificatie is vanaf nu voldoende. Wel blijven ze controleren of het geleende geld wel werkelijk is uitgegeven aan de geplande energiebesparende maatregelen.

Financieringsmogelijkheden voor duurzaam wonen

Er is meer dat het aantrekkelijk maakt om een eigen woning duurzamer te maken. Al veel langer is het mogelijk om daarvoor een hogere hypotheek af te sluiten dan zonder die maatregelen: maximaal 106% van de woningwaarde in plaats van de reguliere 101%. Die extra 5% is het budget voor energiebesparende voorzieningen.

Bereken wat de maximale hypotheek op uw inkomen is!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.