Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 26 september 2017, 11:27
#zorgverzekering

Traditiegetrouw is zorgverzekering DSW dit jaar weer de eerste die naar buiten komt met de premies voor het aankomende jaar. Geheel tegen de verwachting in verlaagt DSW haar basispremie met € 6,= op jaarbasis.

Forse verhoging verwacht

Iedereen was het erover eens: de zorgpremie voor 2018 zou hoger worden dan in 2017. DSW-directeur Chris Oomen gaf dit zelf in augustus nog stellig aan: de premie zou flink stijgen. In de Miljoenennota werd zelfs rekening gehouden met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met € 81.

DSW verlaagt premie basisverzekering

Nu blijkt dat DSW toch besloten heeft de premie voor de basisverzekering marginaal te verlagen. De basispremie gaat met € 6 omlaag naar € 1.290 op jaarbasis. Dat kan volgens DSW omdat de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 flink meevalt. De lonen en prijzen zijn minder gestegen dan verwacht. De verzekeraar gaat ervanuit dat dit in 2018 ook zo zal zijn en zet meer reserves in dan de regering had doorgerekend.

Verlaging eigen risico in 2018

DSW-verzekerden krijgen nog een verrassing: niet alleen de premie gaat omlaag, ook het eigen risico wordt lager voor hen. DSW verlaagt het verplichte eigen risico symbolisch met € 10 naar € 375. Dit doet de zorgverzekeraar om een statement te maken. Zij vindt de hoogte van het eigen risico niet meer gerechtvaardigd vanuit het doel: de remmende werking op onnodige zorg. DSW wil een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.