Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DSW verlaagt zorgpremie in 2018

Lagere premie én lager eigen risico

Lagere premie én lager eigen risico

Traditiegetrouw is zorgverzekering DSW dit jaar weer de eerste die naar buiten komt met de premies voor het aankomende jaar. Geheel tegen de verwachting in verlaagt DSW haar basispremie met € 6,= op jaarbasis.

Forse verhoging verwacht

Iedereen was het erover eens: de zorgpremie voor 2018 zou hoger worden dan in 2017. DSW-directeur Chris Oomen gaf dit zelf in augustus nog stellig aan: de premie zou flink stijgen. In de Miljoenennota werd zelfs rekening gehouden met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met € 81.

DSW verlaagt premie basisverzekering

Nu blijkt dat DSW toch besloten heeft de premie voor de basisverzekering marginaal te verlagen. De basispremie gaat met € 6 omlaag naar € 1.290 op jaarbasis. Dat kan volgens DSW omdat de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 flink meevalt. De lonen en prijzen zijn minder gestegen dan verwacht. De verzekeraar gaat ervanuit dat dit in 2018 ook zo zal zijn en zet meer reserves in dan de regering had doorgerekend.

Verlaging eigen risico in 2018

DSW-verzekerden krijgen nog een verrassing: niet alleen de premie gaat omlaag, ook het eigen risico wordt lager voor hen. DSW verlaagt het verplichte eigen risico symbolisch met € 10 naar € 375. Dit doet de zorgverzekeraar om een statement te maken. Zij vindt de hoogte van het eigen risico niet meer gerechtvaardigd vanuit het doel: de remmende werking op onnodige zorg. DSW wil een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek