Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eigen risico zorg bevroren

Niet omhoog in 2018, ook niet omlaag

Niet omhoog in 2018, ook niet omlaag

Gisteren werd in de Tweede en Eerste Kamer gesproken en gestemd over een spoedwet omtrent het eigen risico voor de zorg. De uitkomst is dat het eigen risico dit jaar bevroren wordt.

Eenmalige ingreep in eigen risico

Waar eerst nog sprake was van een verhoging van het eigen risico van € 385 naar € 400 in 2018, is nu bepaald dat het bedrag komend jaar gelijk blijft. Het voorstel kwam van de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Omdat zij nog niet uit het beleid voor de komende jaren zijn gaat het hier om een eenmalige ingreep. 

Verhoging zorgpremie

De verwachting is dat deze bevriezing van het eigen risico zal leiden tot hogere zorgpremies. Alhoewel DSW al met een marginale premieverlaging kwam is het nog afwachten wat de andere zorgverzekeraars aan premie gaan rekenen voor 2018. Zij moeten deze premies uiterlijk 12 november bekendmaken.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek