Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrenteaftrek sneller omlaag

Afbouw gaat van 0,5% naar 3% per jaar

Afbouw gaat van 0,5% naar 3% per jaar

In het conceptregeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie wordt de hypotheekrenteaftrek aangepakt, schrijft NOS.nl. De afbouw die nu plaatsvindt met 0,5% per jaar gaat sterk versneld worden: vanaf 2020 gaat er 3% per jaar af.

Sinds 2014 afbouw

Sinds 2014 is er al sprake van een afbouw van het maximale belastingpercentage waartegen de hypotheekrente afgetrokken kan worden. Elk jaar gaat er 0,5% vanaf, daardoor is de maximale aftrek tot nu toe gedaald naar 50%. 

In grote stappen naar 37%

Met dat tempo zou het tot 2042 duren om het streeftarief (het belastingpercentage van de laagste schijf) te bereiken. Het plan is nu om het tempo sterk te verhogen: vanaf 2020 worden de stappen 3% in plaats van 0,5%. Dan is het streeftarief in 2023 al bereikt, bijna 20 jaar eerder dus dan volgens het huidige afbouwschema.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek