Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DNB: aflossingsvrij aanpakken

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Gisteren publiceerde De Nederlandsche Bank (DNB) het Overzicht Financiële Stabiliteit (OFS) voor het najaar van 2017. Daarin betoogt de centrale bank nogmaals dat er afgelost moet worden op aflossingsvrije hypotheken.

Banken moeten aflossen stimuleren

In de ogen van DNB moeten banken hun klanten met een aflossingsvrije hypotheek stimuleren ‘het aflossingsvrije deel van de financiering – waar mogelijk – te beperken’. Aanzetten tot aflossen dus, via extra aflossingen of het omzetten naar een annuïtaire lening.

Hypotheekrenteaftrek sneller afbouwen

Verder adviseert DNB om de hypotheekrenteaftrek sneller af te bouwen en de leennormen verder in te perken. Bij het samenstellen van het OFS waren de nieuwe kabinetsplannen rondom de hypotheekrenteaftrek ongetwijfeld nog niet bekend.

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Jeroen van dinsdag oktober 10, 2017 10:23
    Je zou wel gek zijn als je aflost,je tekend je eigen doodvonnis,voor een huis van €3 ton betaal je als het vrij is van hypotheek €600 per jaar aan de belastingdienst dat is €50 per maand,en dan van een aow uitkering en een uitgekleed pensioentje.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek