hypotheken belastingen
Gepubliceerd op: 10-10-2017 om 09:28

Gisteren publiceerde De Nederlandsche Bank (DNB) het Overzicht Financiële Stabiliteit (OFS) voor het najaar van 2017. Daarin betoogt de centrale bank nogmaals dat er afgelost moet worden op aflossingsvrije hypotheken.

Banken moeten aflossen stimuleren

In de ogen van DNB moeten banken hun klanten met een aflossingsvrije hypotheek stimuleren 'het aflossingsvrije deel van de financiering - waar mogelijk - te beperken'. Aanzetten tot aflossen dus, via extra aflossingen of het omzetten naar een annuïtaire lening.

Hypotheekrenteaftrek sneller afbouwen

Verder adviseert DNB om de hypotheekrenteaftrek sneller af te bouwen en de leennormen verder in te perken. Bij het samenstellen van het OFS waren de nieuwe kabinetsplannen rondom de hypotheekrenteaftrek ongetwijfeld nog niet bekend.

 

 

Aangemaakt door Erik op 19-10-2017 21:28

Wat nu als je een beleggingshypotheek hebt, waarbij met de belegging aan het eind de hypotheek moet worden betaalt? Eerder aflossen kan maar maar voor een deel, want dat is nog aan het opbouwen. maar als je dat gebruikt en tussentijds aflost staat er niets meer op de beleggingsrekening hoe betaal je het aan het eind dan je hypotheek. volgens mij gaat dat niet goed komen. Het is altijd wel wat, elke 4 jaar ander beleid, erger dan de voorgaande en dan ook nog de "specialisten" die niet beseffen wat voor gevolgen hun uitspraken hebben... zucht..

Aangemaakt door Jeroen op 10-10-2017 10:23

Mooi aflossen en dan vervolgens een fijne eigen woning forfait aanslag gebaseerd op 0.75% van de WOZ waarde. Dit wordt de nieuwe geldgenerator voor de overheid.

Aangemaakt door Wim. op 10-10-2017 23:03

Je zou wel gek zijn als je aflost,je tekend je eigen doodvonnis,voor een huis van €3 ton betaal je als het vrij is van hypotheek €600 per jaar aan de belastingdienst dat is €50 per maand,en dan van een aow uitkering en een uitgekleed pensioentje.

Aangemaakt door Peter op 11-10-2017 12:37

Die 600 euro per jaar betaal je pas na 30 jaar volledig. Dus of het nou een doodvonnis te noemen is... Ben het er wel mee eens dat volledig aflossen niet nodig is

Aangemaakt door jurjen op 12-10-2017 22:10

en wat zou de rentelast geweest zijn als je er een hypotheek van 50k op laat staan? grofweg hetzelfde bij de huidige rente, maar ooit stijgt die ook een keer. willen we echt liever banken betalen dan het algemeen belang?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.