Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder belasting over spaargeld

Vermogensrendementsheffing wordt fors bijgesteld

Vermogensrendementsheffing wordt fors bijgesteld

Het nieuwe kabinet heeft aangegeven dat de belasting op vermogen volgend jaar flink omlaag gaat. Staatssecretaris Snel van Financiën zal binnenkort officieel laten weten welk percentage spaarrente de basis zal worden van de vermogensrendementsheffing.

Spaarrente van 1,63% naar 0,35% 

Volgens berekeningen van De Telegraaf zal de fiscus straks uitgaan van een spaarrente van 0,35% – dat is nu nog 1,63%. Dat is een forse verlaging – al is 0,35% nog steeds hoger dan de spaarrente bij de grootbanken op dit moment.

Belastingvrij vermogen omhoog

Bovendien gaat het deel van het vermogen waarover geen belasting geheven wordt omhoog: van € 25.000 naar € 30.000 per persoon. Bij elkaar zorgen deze twee maatregelen voor een lastenverlichting voor iedereen met een vermogen boven de € 25.000.

Welke rente kunt u krijgen over uw spaargeld? Vergelijk de spaarrente en zie de verschillen!

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek