Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijzen 1,3% gestegen

CBS publiceert prijsindex oktober 2017

CBS publiceert prijsindex oktober 2017

De ontwikkeling van de consumentenprijzen in de afgelopen maand is gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijzen stegen in oktober met 1,3%.

Stabiele prijsontwikkeling

In september gingen de consumentenprijzen met 1,5% omhoog, de maand erna dus met 1,3%. Augustus noteerde een stijging van 1,4%, terwijl juli 2017 ook 1,3% noteerde. Kortom: de ontwikkeling van het prijsniveau is de afgelopen maanden vrij stabiel.

Wijziging in een jaar

De percentages zijn de mutaties ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) is een belangrijke indicator voor de inflatie, maar is niet helemaal hetzelfde. Gekeken wordt naar de ontwikkeling van de prijzen van een vastgesteld pakket aan producten.

Drukkend effect van prijzen benzine en kleding

In het pakket bevinden zich onder andere benzine en kleding. Deze twee drukten de prijssstijging: benzine was 1,1% duurder dan in oktober 2016 (in september stond daar nog 4,7%) en kleding zelfs 2,7% goedkoper (de daling was in september 1,3%).

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek