Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
zaterdag 11 november 2017, 22:23
#zorgverzekering

Diverse grote zorgverzekeraars presenteerden vandaag hun zorgpremies voor 2018. De tendens bij VGZ,Achmea en Univé was een stijging van een paar euro per maand, Menzis houdt de premie gelijk.

Prijsvechters

De echte prijsvechters - de in de loop der jaren goedkoopste zorgverzekeraars - moeten nog met hun premies komen. Denk hierbij aan ZEKUR, AnderZorg, Ditzo, ZieZo en het goedkope label van Univé. Zij lijken echter een nieuwe speler te moeten beconcurreren: Salland Zorgverzekeringen schiet met een flinke verlaging omhoog in de ranglijst van goedkope zorgverzekeringen.

Salland Zorgverzekeringen

Deze kleine zorgverzekeraar, onderdeel van Eno, kwam met een forse daling van de zorgpremie. Van € 112,95 per maand nu gaan zij naar € 101,50. De Eno-directie zegt dat dit mogelijk is door goede jaarcijfers, lager uitgevallen zorgkosten in 2017 en goede afspraken met zorgaanbieders.

Salland alleen voor Overijssel en Gelderland

De zorgverzekeringen van Salland kan niet iedereen afsluiten. Alleen wie in Overijssel of Gelderland woont kan gebruik maken van deze lage premie. Salland verwacht met de nieuwe premiestelling een flinke groei van het aantal verzekerde.

ZorgDirect landelijk

Eno heeft ook een landelijk merk: ZorgDirect. Daar daalt de premie echter veel minder - in 2018 kost de basisverzekering daar € 113,50 per maand.

Wat worden de zorgpremies in 2018?

 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.