Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Salland verlaagt zorgpremie flink

Ruim 11 euro per maand minder voor basispolis

Ruim 11 euro per maand minder voor basispolis

Diverse grote zorgverzekeraars presenteerden vandaag hun zorgpremies voor 2018. De tendens bij VGZ,Achmea en Univé was een stijging van een paar euro per maand, Menzis houdt de premie gelijk.

Prijsvechters

De echte prijsvechters – de in de loop der jaren goedkoopste zorgverzekeraars – moeten nog met hun premies komen. Denk hierbij aan ZEKUR, AnderZorg, Ditzo, ZieZo en het goedkope label van Univé. Zij lijken echter een nieuwe speler te moeten beconcurreren: Salland Zorgverzekeringen schiet met een flinke verlaging omhoog in de ranglijst van goedkope zorgverzekeringen.

Salland Zorgverzekeringen

Deze kleine zorgverzekeraar, onderdeel van Eno, kwam met een forse daling van de zorgpremie. Van € 112,95 per maand nu gaan zij naar € 101,50. De Eno-directie zegt dat dit mogelijk is door goede jaarcijfers, lager uitgevallen zorgkosten in 2017 en goede afspraken met zorgaanbieders.

Salland alleen voor Overijssel en Gelderland

De zorgverzekeringen van Salland kan niet iedereen afsluiten. Alleen wie in Overijssel of Gelderland woont kan gebruik maken van deze lage premie. Salland verwacht met de nieuwe premiestelling een flinke groei van het aantal verzekerde.

ZorgDirect landelijk

Eno heeft ook een landelijk merk: ZorgDirect. Daar daalt de premie echter veel minder – in 2018 kost de basisverzekering daar € 113,50 per maand.

Wat worden de zorgpremies in 2018?

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek