Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremies 2018 bekend

Vergelijken van zorgverzekeringen kan weer van start

Vergelijken van zorgverzekeringen kan weer van start

Zondag was de deadline: zorgverzekeraars hadden tot 23.59 uur om de premies voor de ziektekostenverzekeringen in 2018 bekend te maken. Een enkele premie werd echter pas gisteren gepresenteerd, waarmee de vergelijking van zorgpolissen nu compleet is.

ZEKUR: goedkoop maar beperkt

De goedkoopste basis zorgverzekering is alweer voor het 10e jaar op rij Gewoon ZEKUR – met een basispremie van € 93,85 per maand. Dit is ruim de laagste premie – hierbij geldt echter wel dat verzekerden alleen terecht kunnen bij een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen in Nederland. De verzekering richt zich op jongeren maar kan door iedereen afgesloten worden.

ZieZo, Univé Zorg Select, Bewuzt, Salland en AnderZorg

De volgende is ZieZo Selectief met een premie van € 96,95 per maand – ook hier geldt die beperkte keuze, net als bij de Univé Zorg Select polis met € 100,95 per maand. Dan volgt Bewuzt met € 101,35 en daarna Salland met € 101,50. Die laatste kan alleen afgesloten worden door verzekerden in Gelderland en Overijssel. Daarna volgt de zorgpolis van AnderZorg met € 102,= per maand.

Andere volgorde bij maximaal eigen risico

De bovengenoemde premies gelden voor een zorgverzekering met alleen het verplichte eigen risico van € 385,=. Wie kiest voor het maximale eigen risico van € 885,= ziet een andere volgorde van verzekeraars. Daar is ZieZo Selectief de goedkoopste met € 74,95 en volgt AnderZorg met € 78 per maand. ZEKUR vinden we daar op de derde plek met € 78,85 per maand.

Check of jouw zorgverzekering ook goedkoper kan!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek