Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Veel meer woningverkopen

In oktober 16,2% meer dan jaar eerder

In oktober 16,2% meer dan jaar eerder

Het Kadaster heeft de cijfers van het aantal verkochte woningen in oktober bekendgemaakt. Dat waren er 20.143, maar liefst 16,2% meer dan een jaar eerder. Te opzichte van afgelopen september daalde het echter met 2,4%.

Wisselende verkoopcijfers

Vorige maand zag het er nog heel anders uit. Toen was het aantal woningverkopen ten opzichte van september 2016 gedaald, net als ten opzichte van augustus 2016. In oktober was er dus weer sprake van een flinke stijging in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Verschillen per provincie

Ook de ontwikkelingen in de verschillende provincies lopen behoorlijk uiteen. In Drenthe was er een stijging van 25,2%, in Noord-Holland van 6,1% – beide ten opzichte van oktober 2016. Kijken we naar september, dan was er alleen in Noord-Brabant een stijging van 3,8% en daalden de verkoopcijfers in Friesland het hardst met 12%.

Hypotheken en executieveilingen

Het aantal geregistreerde hypotheken vertoont een soortgelijke ontwikkeling: met 28.979 is dat 19,6% meer dan in oktober 2016 en 0,5% minder dan in september 2017. Er waren vorige maand 121 executievelingen – 33,9% minder dan een jaar geleden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek