Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Lucht voor hypotheekaanvraag

Leennormen 2017 op bindend aanbod met een maand respijt

Leennormen 2017 op bindend aanbod met een maand respijt

De veranderende leennormen per 1 januari 2018 zorgden voor commotie onder hypotheekbanken en -adviseurs. Het probleem zat in het feit dat er geen overgangstermijn zou zijn: het definitieve aanbod van de bank zou in 2017 moeten zijn afgegeven om te mogen uitgaan van die normen.

Motie voor maand respijt

Deze week diende VVD-Tweede Kamerlid Jan Middendorp een motie in over dit onderwerp. Hij stelde voor om hypotheekadviseurs en hun klanten – net als vorig jaar – een maand respijt te geven. De Kamer nam de motie aan.

Overgangsmaand voor hypotheekaanvraag 2017

De overgangsmaand die hypotheekadviseurs graag wilden voor hun klanten is daarmee akkoord. Bij een hypotheekaanvraag uit 2017 die in januari 2018 definitief wordt goedgekeurd gaan dus alsnog de regels van 2017 gelden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek